Imate 'strah' od jazza?

Jazz radionice - Hrvatska glazba Mostar i Ahaceda

Ahaceda je nekompetitivni Moderni glazbeni institut koji u malim grupama ili privatnim satovima pokušava glazbu približiti pojedincu kroz sviranje, sviranje i samo sviranje.
Kultura / Glazba | 23. 01. 2024. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prošlom tjednu u organizaciji Hrvatske glazbe Mostar i Ahacede održane su Jazz radionice.

Ahaceda je nekompetitivni Moderni glazbeni institut koji u malim grupama ili privatnim satovima pokušava glazbu približiti pojedincu kroz sviranje, sviranje i samo sviranje.

Dišu kao jedno

Voditelj ovog instituta, Marin Živković, je saksofonist, kompozitor, predavač s trenutnim prebivalištem i centralnim djelovanjem u Zagrebu. Prvo je završio predškolski odgoj na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, potom odlazi u Belgiju gdje studira na Kraljevskom konzervatoriju u Antwerpenu u klasi Kurt van Hercka. Nakon dvije godine upisuje privatnu jazz akademiju u Antwerpenu gdje je diplomirao u klasi Vincenta Brijsa. Trenutno djeluje u bendovima Porto Morto, Mary May, Atman fu...

Foto: Foto Klub Mostar / Jazz radionice u Mostaru

"Ova ekipa je odlična, pravo je zadovoljstvo raditi s njima. Jednostavno su zagrijani za ovo, vole ovo raditi, idu srcem, dišu kao jedno, nevjerojatan je entuzijazam koji oni imaju i koliko su me razveselili s time. Nemam riječi, stvarno sam prezadovoljan suradnjom sa članovima Hrvatske glazbe Mostar a nadam se da ćemo ovu suradnju nastaviti i u budućnosti", izjavio je Marin Živković, voditelj jazz radionica i voditelj Ahacede.

Jazz radionice su osmišljene na način da polaznici na početku dobiju osnovna teorijska znanja i bolje se upoznaju sa harmonijom te savladavši ovaj korak prelaze na sviranje jazz standarda. Članovi Hrvatske glazbe ne kriju oduševljenje ovim radionicama.

'Strah' od jazza

"Marin je odličan predavač, pun podrške i razumijevanja prema nama jer je uvidio da smo imali "strah" od jazza. Približio je teoriju, harmoniju i sviranje na jedinstven način da smo se prvo opustili, zavoljeli djelo pa ga onda svirali. Iskreno mu hvala i radujemo se budućoj suradnji s njim," izjavili su članovi Hrvatske glazbe Mostar.

Foto: Foto Klub Mostar / Jazz radionice u Mostaru

Za sve one koji su propustili radionice dobre vijesti su da će novi ciklus biti održan u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u zadnjem tjednu u veljači, te se mogu javiti na mail Hrvatske glazbe Mostar [email protected].

Inače, u okviru obilježavanja 135. godina postojanja Hrvatska glazba Mostar priprema monografiju koja bi uskoro trebala biti objavljena, a osim toga pripremaju i različite tematske koncerte, gostovanja i putovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close