Note koje bi mogle postati tradicija

Izvrsnost i kvaliteta - Harmonija mladih talenata u Mostaru

Koncert mladih glazbenih talenata iz Sarajeva u Mostaru potvrdio je važnost podrške mladim talentima
Kultura / Glazba | 03. 06. 2024. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u subotu je održan je koncert klasične glazbe studenata Muzičke akademije Sarajevo, među kojima su bila i troje stipendista HKD Napredak. Koncert je organizirala Glavna podružnica HKD Napredak Mostar.

Lipanjsku večer, pred punom dvoranom, obogatili su izvedbama skladbi Haydna, Schuberta, Torrobe, Tchaikovskog, Vučića i drugih. Na klaviru je nastupila Josipa Bošnjak, flautu je svirala Marija Mila Milas, stipendistica HKD Napredak, na gitari Roko Škobić, član HKD Napredak, dok su baritoni Tomislav i Danijel Perić, stipendisti HKD Napredak, dodatno oduševili publiku.

Foto: HKD Napredak / Glazbenici na koncertu HNK Napredak

Predsjednik Glavne podružnice Mostar, Miroslav Landeka, u uvodnom govoru izrazio je želju da
koncert postane tradicija, ističući važnost ovakvih prilika za mlade umjetnike.

''Želimo poduprijeti izvrsnost i kvalitetu'', kazao je Landeka, napominjući kako mali narodi na taj način mogu zauzeti svoje mjesto na svjetskoj karti.

Landeka je također istaknuo da mostarska podružnica Napretka prednjači po broju stipendista koji su na Muzičkoj akademiji te kako je HKD Napredak ove godine osigurao 170.000 KM za 115
stipendista.

Ovaj događaj još je jednom potvrdio važnost podrške mladim talentima, omogućujući im da steknu samopouzdanje i pokažu svoje vještine pred širokom publikom.

Foto: HKD Napredak / Koncert klasične glazbe u maloj dvorani
Kopirati
Drag cursor here to close