Odluka

HKD Napredak osniva podružnice u Tomislavgradu i Maglaju

Kako se kontinuirano povećava broj članova Društva, Središnja uprava je u skladu sa zaključkom Povjerenstva donijela Odluku o izradi i tiskanju novih 500 članskih iskaznica.
Kultura / Flash | 11. 07. 2022. u 17:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod predsjedanjem predsjednika Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak Nikole Čiče, u Sarajevu je održana sjednica Središnje uprave Društva na kojoj je, među ostalim, donesena Odluka o izradi i tiskanju novih 500 članskih iskaznica.

Članovima Središnje uprave prezentirana je i Informacija o realizaciji zaključaka i odluka donesenih na prethodnoj sjednici, a razmatrano je i Izvješće Povjerenstva za podružnice, udruge, zaklade, klubove i članstvo s prijedlogom odluka i zaključaka koje je prezentirao dopredsjednik HKD-a Napredak i predsjednik Povjerenstva Miroslav Landeka.

U proteklom razdoblju podnesene su inicijative za utemeljenje podružnice u Maglaju i Tomislavgradu, tako da će se uskoro u skladu s procedurom pokrenuti postupak za njihovo utemeljenje, priopćeno je iz Društva.

Naglašena je potreba utemeljenja novog i aktivnijeg rada pojedinih podružnica u Republici Hrvatskoj, stoga će se uskoro održati sjednica Povjerenstva samo na tu temu, a na nju će biti pozvani predsjednik i dopredsjednik Napretka Nikola Čiča i Dražen Vikić Topić.

Kako se kontinuirano povećava broj članova Društva, Središnja uprava je u skladu sa zaključkom Povjerenstva donijela Odluku o izradi i tiskanju novih 500 članskih iskaznica.

O aktivnostima Povjerenstva za Statut i pravna pitanja u proteklom razdoblju nazočne je upoznala dopredsjednica HKD-a Napredak i predsjednica tog povjerenstva Venka Zorić.

Informaciju o realiziranim programima Središnje uprave, te podružnica i udruga u okviru obilježavanja 120 godina od utemeljenja Napretka predstavio je Čiča.

Istaknuo je kako je u povodu ovog velikog jubileja do sada upriličen veliki broj umjetničkih i kulturnih događaja u Sarajevu, ali i velikom broju podružnica.

Kruna ove obljetnice bit će Svečana akademija i Međunarodni simpozij u rujnu u Sarajevu pod nazivom “Kultura i identitet Hrvata u BiH s posebnim osvrtom na rad i djelovanje HKD Napredak (1902.-2022.) za koje već sada vlada veliki interes.

Kopirati
Drag cursor here to close