Sarajevska filharmonija

Iz rubrike 'Vjerovali ili ne': Napravljena prva studijska snimka bh. himne

Ovo je za rubriku vjerovali ili ne, da nitko u ovoj državi dosad nije uradio službenu studijsku i audio snimku himne.
Kultura / Glazba | 01. 03. 2024. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevska filharmonija snimila je, u studiju Hayata, himnu Bosne i Hercegovine. To je prva studijska snimka bh. himne, u izvedbi domaćeg simfonijskog orkestra. Video spot bh. himne premijerno će bit prezentiran 1. ožujka, na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

"Možda zvuči nevjerovatno da Bosna i Hercegovina nije imala svoj službeni snimak himne. To je bilo djelo jednog stranog orkestra, te je ovo prvi put da bosanskohercegovački simfonijski orkestar studijski snimi našu himnu. Dali smo sve od sebe da to bude reprezentativan snimak koji se može koristiti za potrebne svrhe", kazao je direktor Sarajevske filharmonije Vedran Tuce.

Video: HIMNA BOSNE I HERCEGOVINE - Premijerno predstavljanje u izvedbi Sarajevske Filharmonije

Direktor Hayat Produkcije Ahmed Švrakić posebno je ponosan na taj projekt i plodnosnu suradnju sa Sarajevskom filharmonijom i njihovim orkestrom.

"Ovo je za rubriku vjerovali ili ne, da nitko u ovoj državi dosad nije uradio službenu studijsku i audio snimku himne. Zbog toga sam zaista ponosan, najprije na Sarajevsku filharmoniju, orkestar, dirigenta Emira Mejremića i sve one koji su otvorenog srca pristupili tom projektu", kazao je Švrakić.

"Video spot himne premijerno će bit prezentiran 1. ožujka, na Dan neovisnosti naše domovine, kao svojevrsni poklon renomiranih umjetnika i produkcije svim građanima Bosne i Hercegovine", najavljeno je iz Hayat Produkcije.

Kopirati
Drag cursor here to close