Zaboravite rezervacije

Idealan način za provesti petak: Antun Aleksa stiže u Mostar!

"Prvi put dolazim u Mostar i imam osjećaj da će biti vrh", kazao je Antun.
Kultura / Glazba | 08. 03. 2024. u 15:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak u 20:00 u K19 – OKC Abrašević nastupa hrvatski glazbenik i umjetnik Antun Aleksa (Antun Idem).

IDEM je solo projekt Antuna Alekse, trombonista bendova Porto Morto i JeboTon Ansambl te gitarista i pjevača benda Trophy Jump.

U posve novom izričaju Antun s bitter-sweet notom dotiče sve njemu bitne teme kroz pjesme zamišljene da prvenstveno budu hit samome autoru, a potom potencijalno i široj publici.

Ovaj je projekt sa svojih 5 izbačenih singlova i prvim albumom "poyy" u niti godinu dana postojanja privukao veliku naklonost publike i kritike.

Tome najbolje svjedoče brojni uspješni nastupi po klubovima i festivalima diljem regije, dvodnevna rasprodana koncertna promocija albuma u zagrebačkim klubovima Vintage Industrial Bar i Močvara te tri osvojene Rock&Off nagrade (Veliki prasak, Rock&Off izvođač godine i album godine).

S Antunom smo kratko razgovarali o nastupu i njegovoj glazbi.

Što je koncept, filozofija iza tvoje glazbe? Što nas očekuje u Mostaru?

Koncept je suočavanje sa samim sobom. Filozofija je uradi-sam, iskreno i iz duše. U Abrašu vas očekuje znojna večer u kafani. Divljanje, pjesma i ples. Dolazimo po dobru zabavu i ne prihvaćamo ništa manje od toga.

Sviraš i pjevaš u nekoliko bendova, poput Porto Morto, Trophy Jump, svom vlastitom projektu? Kako žonglirati više tih smjerova, planiraš li se posvetiti samo jednom u budućnosti ili se može istovremeno podizati nekoliko glazbenih projekta koji svi imaju svijetlu budućnost? Koje ti je "dijete" najdraže?

Među projektima nemam miljenika. Svi mi donose nešto posebno i svoje. Ove projekte ne planiram puštati jer sam emotivno jako vezan uz sve njih redom. Od glazbenih smjerova mi je u biti teže žonglirati raspored i različite ideje, dinamike i karaktere. Solo projekt je tu idealno upao kao protuteža neprestanom radu s puno divnih, ali ipak različitih i veoma karizmatičnih ljudi.

Kakve su dosadašnje reakcije publike izvan Hrvatske na tvoju glazbu? Kakav je generalni feedback?

Za sad je feedback sjajan. Do sad sam najviše testirao prolaznost u Srbiji i Sloveniji i moram reći da je to prošlo divno. Prvi put dolazim u Mostar i imam osjećaj da će biti vrh. Do sad sam bio samo jednom i to s Porto Mortom. Tad je potres roknuo usred svirke. Toliko smo jako pržili da ga nismo ni skužili.

Tko te inspirira? I zašto baš oni?

Obožavam svestranost i inovativnost Beatlesa. Jako volim jednostavnost Weezera. Zadnjih godina me brutalno inspirira Jeff Rosenstock i njegov diy ethos i ljubav prema stvaranju. Od svega me ipak najviše inspiriraju obitelj i prijatelji te moja najdraža jeboton ekipa gdje doslovno ne znam tko je zanimljiviji ili talentiraniji.

Imaš li neku poruku za Mostarce/ke prije nastupa?

Uvjeren sam da je izlazak u Abraš idealan način da provedete ovaj petak. Meni uz bok u mikrofon će buncati legendarni Tandara. Bit će turbo zabavno i jedva čekam derat vam se u facu. Vidimo se!

Ulaz na koncert je besplatan.

Lokalna podrška/nastupi zagrijavanja: Iva Zelenika i Markinben.

Kopirati
Drag cursor here to close