Zločin je kazna

Histerza izbacila novi album

Ovaj četveročlani bend je bio sastavljen od talentiranih glazbenika Petra Rozića, Lukasa Lovrića, Hamze Džubura i Petre Banović te su izgradili svoj identitet u vrlo kratkom vremenskom razdoblju.
Kultura / Glazba | 12. 07. 2023. u 18:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon izvanrednog uspjeha njihove prve pjesme "Monstrumi", Histerza se vraća s još većom snagom i dubljim glazbenim iskustvom. Histerza, bosanskohercegovački grunge sastav, spremila je svoj najnoviji album pod nazivom "Zločin je kazna".

Ovaj četveročlani bend je bio sastavljen od talentiranih glazbenika Petra Rozića, Lukasa Lovrića, Hamze Džubura i Petre Banović te su izgradili svoj identitet u vrlo kratkom vremenskom razdoblju. Njihova strast za promjenom i povratkom zvuka devedesetih godina u Hercegovinu osvojila je srca mnogih glazbenih sladokusaca.

Nakon razilaženja članova gitarist i vokalist grupe, Petar Rozić, započinje s rekreiranjem i proširenjem pjesama uz pomoć elektronskih instrumenata.

Album "Zločin je kazna" donosi novu razinu Histerzine glazbe. Očekujte gitare podešene na agresivnu distorziju, snažnu ritam sekciju basa i bubnja, te intrigantnu upotrebu klavijatura i sintesajzera. Histerza kombinira utjecaje grungea, stoner rocka, sevdaha, psihodeličnog rocka, goth i post-punka kako bi stvorila jedinstvenu i neodoljivu zvučnu mješavinu.

Kroz tekstove svojih pjesama, Histerza dotiče društvene i moralne teme, s posebnim naglaskom na podijeljenost grada i međuljudske odnose među Mostarcima. Tematika prolaznosti, usamljenosti i bijesa također je prisutna u njihovim pjesmama. Vokalne linije prate tekst s polutonovima i orijentalnim prizvukom, donoseći dodatnu emotivnost i autentičnost.

Video: Histerza - Nisi sam

EP "Zločin je kazna" vodi vas na emotivno putovanje bez presedana. Svaka pjesma nosi svoju priču, istražujući unutarnje dvojbe i razapetost pojedinca. Redoslijed pjesama gradi jedinstvenu fabulu, započinjući s djetinjstvom i vodeći vas kroz različite životne situacije do vrhunca psihičkog sazrijevanja. Histerza na umjetnički i nekonvencionalan način prikazuje unutarnju borbu s impresionističkim pristupom. Na vrhuncu dominira osjećaj usamljenosti, no nešto se mijenja. Posljednji vapaj za preobražajem otvara vrata istini i putu prema sreći.

Histerza nastavlja pružati svoju strast, emocije i ljubav publici, iako u drugačijem formatu. Glazba ima moć promijeniti svijet jer može promijeniti ljude, a Histerza je tu da to i ostvari. Budite spremni za glazbenu revoluciju jer Histerza je stigla sa albumom "Zločin je kazna"! Album je dostupan od 11. srpnja 2023. godine na svim glazbenim platformama. Ne propustite ovo izvanredno glazbeno putovanje!

Kopirati
Drag cursor here to close