Zaštitni znak Posušja

Goran Karan i Marko Pecotić nastupaju u revijalnom dijelu Festivala klapske pisme Posušje 2022

VIII. Festival klapske pisme Posušje 2022. bit će održan na Trgu hrvatskih branitelja 6. i 7. kolovoza.
Kultura / Glazba | 15. 07. 2022. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Festival klapske pisme Posušje, koji se održava u prekrasnom ambijentu na Trgu hrvatskih branitelja, postao je brand i jedan od zaštitnih znakova Posušja. ''Pred nama je njegovo osmo izdanje i ne sumnjamo kako će i ono pobuditi veliko zanimanje kod publike i javnosti'', poručili su organizatori.

A da taj doživljaj bude još bolji pobrinuli su se organizatori kroz njegov revijalni dio.

O glazbi Gorana Karana, uspješnog umjetnika i autora mnogih prekrasnih stihova mnogo je toga već poznato, a upravo će on posušku publiku zabavljati na drugoj večeri kada nastupaju muške klape. Riječ je o jednom od najuspješnijih i nagrađivanijih glazbenika s Hrvatske estrade. Pobjednik je u natjecanju ''Eurosong'' za pjesmu Eurovizije u Stockhlomu gdje osvaja deveto mjesto. Prestižna diskografska nagrada ''Porin 2000'' pripala mu je tri puta.

Drugu večer na pozornicu će izaći Marko Pecotić - Peco dugogodišnji član klape Iskon i ''vlasnik'' velikog hita ''Samo ljubav ostaje'', kojeg je otpjevao za najavnu špicu serije Larin izbor. Publika ga također pamti i po ulozi u pjesmama ''Još ne mogu pristat volit'' i ''Dobra večer prijatelji'' klape Iskon. U klapi je većinom vodeći vokal, a među 4 Tenora uz Đanija Stipaničeva zadužen je za skečeve i šale. Osim iznimnoga glazbenog talenta i načina na koji se cijeli ''daje'' u pjesme koje izvodi, splitskog tenora publika voli i zbog ugodnog karaktera te osmijeha koji mu nikad ne silazi s lica.

VIII. Festival klapske pisme Posušje 2022. bit će održan na Trgu hrvatskih branitelja 6. i 7. kolovoza s početkom u 20.30 sati.

Ulaz na festival je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close