Nezaboravno iskustvo

Glazbeno-edukativni susret učenika s Hrvatskom glazbom Mostar

Jedan od ključnih dijelova susreta bili su raznovrsne glazbeno-edukativne radionice koje su uključivale razgovore o glazbi i upoznavanje s različitim instrumentima.
Kultura / Glazba | 14. 09. 2023. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici Glazbene škole Ivana Pl. Zajca i Osnovne škole Antuna Branka Šimića Mostar zajednički su sudjelovali u glazbeno-edukativnom susretu koji se odigrao u sklopu Hrvatske glazbe Mostar. Ova inicijativa, koja spaja glazbeno obrazovanje i edukaciju o važnim društvenim temama, pružila je učenicima nezaboravno iskustvo.

Učenici su imali priliku istražiti bogatstvo hrvatske glazbene tradicije kroz posjet Hrvatskoj Glazbi Mostar. Kroz raznovrsne glazbene programe, učenici su se upoznali s različitim glazbenim žanrovima, instrumentima te su imali priliku prisustvovati izvedbama i radionicama renomiranih glazbenika.

Foto: PR / Glazbeno-edukativni susret učenika s Hrvatskom glazbom Mostar
Foto: PR / Glazbeno-edukativni susret učenika s Hrvatskom glazbom Mostar
Foto: PR / Glazbeno-edukativni susret učenika s Hrvatskom glazbom Mostar

Jedan od ključnih dijelova susreta bili su raznovrsne glazbeno-edukativne radionice koje su uključivale razgovore o glazbi i upoznavanje s različitim instrumentima. Učenici su dobili priliku postavljati pitanja, razmjenjivati iskustva te produbiti svoje znanje o glazbi kroz interaktivne aktivnosti.

Osim glazbenog aspekta, susret je obuhvatio i važne teme izvan glazbenog svijeta. Poseban fokus bio je na zaštiti djece na internetu, problemu cyber bulinga te zlostavljanju u školi.

Ovaj glazbeno-edukativni susret predstavlja primjer kako se kroz umjetnost može poticati šire obrazovanje i osvješćivanje o važnim društvenim temama. Učenici su ne samo produbili svoje razumijevanje glazbe, već su i stekli važne informacije o sigurnosti na internetu te razvili svijest o problemima poput cyber bulinga i zlostavljanja u školi.

Ovakvi susreti imaju potencijal oblikovati mlade ljude i potaknuti ih na aktivno sudjelovanje u zajednici.

Projekt je podržalo federalno Ministarstvo obrazovanja i znanosti.

Kopirati
Drag cursor here to close