190 učenika

Glazbena škola Posušje školsku godinu započela s najvećim brojem upisa do sada

Glazbena škola Posušje je formirana 1995. godine i od tada pa sve ove godine napreduje u svakom pogledu.
Kultura / Glazba | 27. 09. 2022. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ovoj školskoj godini u osnovnu i srednju glazbenu školu u Posušju upisano je oko 190 učenika, što je najveći broj do sada, potvrdio je ravnatelj Glazbene škole prof. Ljubo Begić.

''Prošlu godinu smo obilježili kao godinu u kojoj je s radom započela i Srednja glazbena škola ali i sa sudjelovanjem na različitim natjecanjima. Naravno naši učenici su se predstavili u najboljem svjetlu, a to su prepoznali članovi žirija na natjecanjima. Na tri prestižna natjecanja u BiH osvojili su: Harmonika – II. nagradu, ansambli – duet flauta – I. nagradu, glasovir četveroručno II. nagradu i nestandardni ansambli – I. nagradu, glasovir, najmlađa I. kategorija II. nagradu, V. kategorija – Pohvala i glasovir za četiri ruke –I. nagradu i Laureat, u lipnju u Istočnom Sarajevu. Natjecanja učenika glazbenih škola su sastavni dio njihovog glazbenog sazrijevanja i pokazatelj su kvalitete rada u školi. Po rezultatima, naša škola se može svrstati među škole u kojima se odlično radi. Naravno postoje i poteškoće, a u našem slučaju to su nastavni kadar kojega kronično nedostaje, ali s otvaranjem srednje škole moći ćemo računati na „domaći“ nastavni kadar, a također od samog osnivanja škole, od 1995. godine imamo stalni problem s nedostatnim prostorom za rad. Postoje dobre naznake da će se vrlo skoro i ovaj problem riješiti. Glazbena škola Posušje će i u narednom periodu nastaviti raditi kao i do sada, vrlo stručno i uz kvalitetni nastavni kadar našim učenicima ćemo omogućiti vrhunski umjetnički razvoj'', kaže ravnatelj Begić.

Foto: PR / Glazbena škola Posušje


Naime, Glazbena škola Posušje je formirana 1995. godine i od tada pa sve ove godine napreduje u svakom pogledu.

I nakon 27 godina entuzijazam i radni elan učenika i nastavnika je na zavidnoj razini. Nastava se izvodi na odjelima za flautu, klarinet i saksofon, gitaru, glasovir i harmoniku.

Foto: PR / Glazbena škola Posušje

Od prije godinu dana u punom kapacitetu je započela s radom i Srednja glazbena škola. Njenim otvaranjem zainteresiranim učenicima je omogućeno nastavu pratiti u svome mjestu. Naime, ranijih godina učenici koji su željeli upisati srednju glazbenu školu, morali su putovati u Široki Brijeg, Mostar, Imotski. Nastavni proces u školi, iako u skromnim uvjetima, izvodi se vrlo kvalitetno što se može vidjeti i po razini javnih nastupa i po diplomama i nagradama koje su učenici osvojili na različitim glazbenim natjecanjima.

''Kulturna i javna djelatnost škole se očituje kroz organiziranje koncerata, priredbi ili javnih sati tijekom cijele godine. Posebno mjesto u javnom životu je posvećeno manifestacijama Posuško lito i Božić u Posušju. U prošloj školskoj godini smo pokrenuli i dva nova projekta, a to su Koncert hrvatskih autora i Koncert popularne glazbe, koji su u potpunosti opravdali postojanje'', rekao je ravnatelj posuške škole.

Kopirati
Drag cursor here to close