Gimnazija fra Dominika Mandića

Širokobriješka Gimnazija proslavila 93 godine postojanja

Širokobriješka Gimnazija u srijedu je svečano obilježila 93 godine postojanja
Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 10. 2017. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gimnazija fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu u srijedu je obilježila i proslavila svoj dan. Na današnji dan, 4. listopada 1924. godine, položen je kamen temeljac današnje zgrade Gimnazije na Brijegu.

Prigodni program započeo je svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća na kojoj je uvodnu i pozdravnu riječ imao ravnatelj Gimnazije Miroslav Bošnjak koji se osvrnuo na proteklo školsko razdoblje gdje je istaknuo mnogobrojne uspjehe svojih učenika, bilo da je riječ o sportskim natjecanjima, matematičkim, literarnim i svim ostalima u kojima su polučeni vrhunski rezultati.

''Time smo dokazali da smo jedna od najboljih škola koje rade i djeluju po hrvatskom nastavnom programu'', rekao je, između ostaloga, ravnatelj Bošnjak.

Gimnazija fra Dominika Mandića trenutno broji 572 učenika raspoređena u 23 odjela, dok je u prvi razred školske godine 2017./2018. upisano 144 učenika. Materijalno stanje u školi se popravilo zahvaljujući projektu koji je realiziran u suradnji sa Srednjom strukovnom školom koja je bila nositelj istoga. Tim projektom škola je opremljena novim namještajem. Uređeno je dvorište škole, a plan ga je još više srediti u idućem razdoblju kako bi se dovelo na zavidnu razinu.


Članove Nastavničkog vijeća pozdravio je i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević koji je poručio kako su najveća vrijednost Širokog Brijega njegovi ljudi koji su svojim znanjem i trudom stvorili određene vrijednosti. Pored gradonačelnika Kraljevića, sjednici je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić.

U programu Svečane sjednice sudjelovali su i učenici. Glazbeni zbor škole svojim je nastupima uveličao proslavu, a kratkim igrokazom prikazani su isječci iz života fra Didaka Buntića. Na samom početku recitirana je pjesma Antuna Branka Šimića ''Pjesma o jednom Brijegu''.

Prigodni program nastavljen je Svetom misom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Kopirati
Drag cursor here to close