Hotel Jugoslavija

E-Play i Bajaga objavili singl koji vraća u 80-te

Singl je ugođajna ljubavna pjesma, prožeta retro pop prizvucima osamdesetih, koja je nazvana po mjestu svog nastanka - čuvenom beogradskom hotelu "Jugoslavija"
Kultura / Glazba | 18. 11. 2021. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alternativni bend E-Play objavio je novi singl i spot "Hotel Jugoslavija" u kojem gostuje glazbenik Momčilo Bajagić Bajaga, u produkciji RTS-a.

E-Play se nakon hvaljenog albuma "Sloboda" (2018) oglasio novim izdvojenim singlom u vidu ugođajne ljubavne pjesme, prožete retro pop prizvucima osamdesetih, koja je nazvana po mjestu svog nastanka - čuvenom beogradskom hotelu "Jugoslavija", u kojem E-play ima prostorije za probe.

"Jednog prehladnog, vjetrovitog dana našli smo se Bajaga i ja u E-Play prostoriji u hotelu 'Jugoslavija'. Bajaga se vrlo lako nadogradio na moju glazbenu temu, koju sam imala spremnu, i jako brzo je napisao jedan deo teksta. Kasnije je došao moj tekstualni dio", rekla je pjevačica i basistkinja Cvetković.

Video: E-play feat. Bajaga - Hotel Jugoslavija 

Prvu autorsku i izvođačku suradnju Cvetković i Bajagića, do koje je došlo usred i u inat pandemije, pred kraj su "sa svojim začinima" obogatili članovi E-Playa bubnjar Goran Ljuboja Trut i gitarist Nemanja Velimirović, kao i klavijaturist Bajage i Instruktora Saša Lokner.

"Iskreno, jako je lijepo vidjeti na mjesta događaja Bajagu kako piše stihove, koliko vodi računa o tekstu, kako sklapa rime i koliko su mu vokali bitni u pjesmi. Svi znamo talent koji posjeduje, dok je vedra energija koju ima nevjerojatna. Tako da sam u cijelom ovom procesu više nego uživala", rekla je Cvetković.

Spot "Hotel Jugoslavija" radio je Vuk Protić (stari suradnik E-Playa u "Šamarčini", "Slobodi"... kao i "Može da te ubije grom", "Bilo bi lako" Bajage i Instruktora) tijekom
pet rujanskih dana u Beogradu, u produkciji Radio-televizije Srbije.

"S Vukom smo radili nekoliko spotova, a i Bajaga i Instruktori imaju višegodišnju suradnju s njim, tako da nas Vuk dobro poznaje, pa je suradnja išla lako. Ovo je najveći E-play video projekt do sada. Spot je sniman tijekom kišnog rujna, pomjerali smo ga danima zato što nam je trebao sunčan dan", otkriva Cvetković.

E-Play očekuje 27. studenoga (21:00) specijalan koncert u dvorani "Amerikana" DOB- a, gdje će im se pridružiti na bini kao gosti brojni glazbeni prijatelji i suradnici.

Kopirati
Drag cursor here to close