MC Pavarotti

Dovršeno snimanje novog albuma Sanela Marića - Mare

Kultura / Glazba | 14. 03. 2016. u 05:34 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U studiju mostarskog Pavarotti centra je dovršeno snimanje novog albuma Sanela Marića – Mare. Album će se zvati ''Kovilje'' i imat će petnaest pjesama koje su snimane ''starinski'', uživo i na prvu.  

I ovaj put Mara je pribjegao za njega karakterističnom spoju poezije i glazbe.  Na novom albumu su pjesme suvremenih hercegovačkih pjesnika poput Marka Tomaša, Nedima Ćišića, Mehmeda Begića i Gorana Karanovića, ali i neke probrane stare pjesme koje nikada nisu imale priliku biti propisno snimljene, uključujući i stari hit ''Otvori se i diši''. 

''Snimanje je završeno. Tijelo se rastavilo na proste faktore, misli su rasute. Sada dolazi prilagođavanje na atmosferu i ljude. Proces snimanja je tekao i više nego dobro. Odlični muzičari, tonci Sašo i Sejo koje moram spomenuti,  Dragi producent, činili su jedno tijelo, jednu dušu, da bi ovo što smo dugo stvarali i radili bilo dostavljeno do slušatelja u najboljem mogućem obliku'' rekao je Sanel Marić – Mara. 

Zajedno s Marom na ''Kovilju'' su radili neki od najboljih BiH glazbenika. Dario Lukić na klaviru, Marko Javkovljević na bassu, bubnjar Jasmir Sljepčević Boske, te kao gosti Dino Šukalo na solo gitari i mandolini te Sandi Kavara na mandolini. 

Iduća faza je kompletan mix materijala kojeg će raditi producent albuma Dragi Šestić, nakon čega slijedi mastering i ono što svi fanovi Marine glazbe čekaju - izdavanje albuma. 

Snimanje ''Kovilja'' je pomogla Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close