Gaudeamus igitur 2018

Doktori znanosti, sveučilišni profesori i društveni djelatnici svirali i pjevali za studente

Održana II. kulturno-zabavna manifestacija za studente ''Gaudeamus igitur 2018'' u klubu ''THE PUB'' u Sarajevu: Doktori znanosti, univerzitetski profesori i društveni djelatnici svirali i pjevali za studente
Kultura / Glazba | 26. 10. 2018. u 08:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Grupa STILL CRAZY

Druga kulturno-zabavna manifestacija za studente pod nazivom ''Gaudeamus igitur 2018'' održana je 24. listopada u klubu ''The Pub'' u Sarajevu, povodom početka nove akademske 2018/2019. godine.

U okviru glazbenog programa ove manifestacije nastupili su magistri i doktori znanosti te univerzitetski profesori društvenih znanosti, prava, ekonomije i prirodnih znanosti, koji glazbu prakticiraju kao hobi te kulturni djelatnici, koji su se također predstavili publici u ulozi glazbenika.

Foto: PR / Profesor Ekrem Softić

Voditeljica programa bila je Ivana Krstanović, a program je otvorio student Pavao Zornija.

U programu su sudjelovali: prof. dr. Zlatan Sarić, „doktor za rock and roll“ Sretko Vujić, prof. dr. Kasim Tatić, prof. dr. Besim Spahić, prof. Enes Ibričević, prof. Ivana Krstanović, dr. Đani Hot, prof. Suzana Vinković, prof. Ekrem Softić te grupa STILL CRAZY: doc. dr. Saša Leskovac, prof. dr. Haris Cerić i ''doktor za bubanj'' Mirza Duran.

Foto: PR / Prof. Enes Ibričević, prof. Suzana Vinković i dr. Đani Hot

Pokrovitelj projekta je Federalno ministarstvo kulture i sporta.

''Na kulturno-zabavnoj manifestaciji 'Gaudeamus igitur 2018', koja je  promotivnog karaktera, zajedno su nastupili univerzitetski profesori, magistri i doktori znanosti te društveni djelatnici, koji su se studentima predstavili u ulozi pjevača i instrumentalista, izvodeći  skladbe širokog žanrovskog spektra – od glam rocka, 'southern' rocka, bluesa, klasičnog soula, post-punka do šansona i domaćih muzičkih evergreena.

Foto: PR  / Ivana Krstanović, članica Organizacijskog odbora i voditeljica manifestacije

Univerzitetski profesori na ovaj način također imaju edukativnu funkciju prema mladima, jer ukazuju na nešto što je dobro i što valja, baš kao što to rade na predavanjima iz svojih predmeta.

Ukazuju na nešto što ne bi smjelo biti zaboravljeno, na tradiciju urbanog i kosmopolitskog izričaja. Mlađu publiku pokušavaju educirati o najvažnijim djelima na polju njegovanja popularne muzike te utjecati na razvoj estetičke svijesti mlade publike i estetičkog vrednovanja djela popularne glazbe'', kazala je Ivana Krstanović, članica Organizacijskog odbora i voditeljica manifestacije.

Kopirati
Drag cursor here to close