Uoči koncerta u Mostaru

Danijela Martinović za Bljesak: Moj san se upravo ostvaruje!

Za Bljesak.info otkrila je koje su tri pjesme za nju bile prekretnica u životu i karijeri.
Kultura / Glazba | 21. 11. 2022. u 11:35 J. Pervan |Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Optimizam i vedar pogled moj su identitet, moj potpis, moja istina, to je moj pogled na Život. U pjesmi 'Pleši sa mnom' najbolje to objašnjava stih ….takva sam i gotovo. Zaista sam takva i u kućnom ogrtaču i na sceni, sve drugo za mene bi bilo prijetvorno, kazala je za Bljesak.info hrvatska glazbena diva Danijela Martinović.

Osmijeh je prvi sinonim koji Vam vjerojatno padne na pamet kada čujete ime Danijela Martinović, a upravo zaigrana energija ono je što je obilježilo njezinu karijeru koja traje 30 godina.

Spektakl u Mostaru 

Proslavu dugogodišnje karijere Danijela je zakazala i u Mostar. Naime, njezin koncert zakazan je za 2. prosinca u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača s početkom u 20:00 sati.

"Od početka mi je želja doći u što više gradova, a na popisu je odmah bio i Mostar. Dugo nisam bila u Mostaru i jako vam se radujem", istaknula je za Bljesak.info.

Riječ je o glazbenoj priči 'Otvoreno srce' koja je, kako navodi Danijela, "po mnogočemu posebna i meni jako bitna".

Foto: Karmen Poznic Bozic / Danijela Martinović 

"Uz sebe imam šest vrhunskih glazbenika, a neke su pjesme dobile i novo aranžmansko ruho. Napravila sam presjek pjesama koje su obilježile moju karijeru, ali i onih koje su meni osobno iznimno drage i koje ne pjevam na svakom koncertu", najavila je.

Na pitanje kako zadržati povjerenje publike i ostati na vrhu glazbene scene tri desetljeća Danijela spontano kaže:

"Najvažnije je ostati vjeran samom sebi. Uvijek sam kroz život koračala srcem, a tako sam birala i ljude i suradnike i pjesme. Neke su pak pjesme izabrale mene. Svatko od nas je jedinstven i neponovljiv i važno je da to ne zaboravimo bez obzira na to što radimo i čime se bavimo", naglasila je Danijela.

Tri prekretnice 

Ne krije kako nije uvijek sve bilo med i mlijeko te kako je u određenom periodu došlo do zasićenja.

"U jednom trenutku bila sam toliko premorena da sam pomislila kako je povlačenje sa scene najbolje rješenje, no nakon nekoliko mjeseci odmora sasvim je bilo jasno da je scena moja kolijevka", kazala je Danijela Martinović.

Foto: Karmen Poznic Bozic / Danijela Martinović

Za Bljesak.info otkrila je i koje su tri pjesme za nju bile prekretnica u životu i karijeri.

"Prva bi bila pjesma 'Zumbuli' s kojom sam debitirala kao samostalna pjevačica na Splitskom festivalu par godina prije nego sam postala pjevačica grupe Magazin. Druga je 'Nemam s kime dočekati zime', moja prva pjesma u samostalnoj karijeri a treća je svakako 'Neka mi ne svane' i nastup na Eurosongu", ispričala nam je Danijela.

Svojoj publici nedavno je poklonila i novu pjesmu "Vjerujem ljudima" koja je, kako navodi, svojevrsna oda dobru koje živi u svakom čovjeku.

Video: Danijela Martinović: VJERUJEM LJUDIMA

"Zaista duboko i potpuno vjerujem ljudima, a ponekad je potrebno tako malo, zagrljaj, riječ utjehe, blizina, osmijeh da nam bude lakše, a ponekad nam te tako naoko male, a zapravo velike stvari zaista mogu spasiti život. Presretna sam da smo tu poruku koju želim prenijeti uspjeli uglazbiti", istaknula je.

"Neopisiva"

Skromna Danijela za Bljesak.info je ispričala kako od karijere "nikada nije imala posebna očekivanja" nego je "jednostavno uživala pjevati".

"Imam osjećaj da su se sve najveće stvari u mojoj karijeri događale same od sebe. I dan-danas je tako. Najvažnije mi je da uvijek darujem najbolje od sebe, a onda rezultati jednostavno dođu kao prirodna posljedica", pojasnila je. 

Foto: Karmen Poznic Bozic / Danijela Martinović

Kako ističe, u poslovnom smislu, nema neostvarenih želja.

"Želje volim nazivati snovima. Moj san je da s 'Otvorenim srcem' dođem do što više otvorenih srca. Moj se san upravo ostvaruje. Najvažnije mi je da uvijek darujem najbolje od sebe, a onda rezultati jednostavno dođu kao prirodna posljedica", poručila je.

Svoju publiku Danijela opisuje jednom riječju: "neopisiva". Svi oni koji žele provjeriti što to nakon 30 godina karijere Danijela Martinović može ponuditi svojoj neopisivoj publici mogu to učiniti 2. prosinca u Mostaru.

Svoje ulaznice možete pronaći na blagajni Kosače, ali i u sustavu kupikartu.ba. Sponzori koncerta su BH Telecom, tvrtka Alma Ras i City Hotel Mostar. 

Kopirati
Drag cursor here to close