U Liverpoolu

Crna Gora ne sudjeluje na Eurosongu 2023

Odluka je donesena zato što je procijenjeno da postojeće resurse treba usmjeriti ka financiranju tekućih i planiranih nacionalnih projekata
Kultura / Glazba | 14. 10. 2022. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon sagledavanja dostupnih resursa, troškova cijelog projekta i obaveza koje Javni servis očekuju u narednom periodu donesena je odluka da Crna Gora ne sudjeluje na Eurosongu naredne godine.

Eurosong 2023. bit će održan u Liverpoolu, u Velikoj Britaniji.

Odluka je donesena zato što je procijenjeno da postojeće resurse treba usmjeriti ka financiranju tekućih i planiranih nacionalnih projekata i organizacijskih i programskih reformi.

''Pored značajnih troškova kotizacije, kao i cijene boravka u Velikoj Britaniji – suočili smo se i s nedostatkom interesiranja sponzora, tako da smo odlučili da postojeće resurse usmjerimo ka financiranju tekućih i planiranih nacionalnih projekata i organizacionih i programskih reformi, koje za sobom povlače i značajne investicione zahvate u opremu i prostorije'', kazali su iz Javnog servisa.

Podsjetimo, iz financijskih razloga i dugovanja prema EBU-u, Bosna i Hercegovina ne sudjeluje u Eurosongu već šest godina, a izgledno je da neće ni 2023. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close