Podrška

Cijeli svijet se moli za kraljicu soula: Aretha Franklin teško bolesna

Obitelj moli fanove za molitvu i podršku u ovom teškom periodu za glazbenu divu, prenosi Mirror.
Kultura / Glazba | 13. 08. 2018. u 13:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kraljica soula' Aretha Franklin (76) je smrtno bolesna i nalazi se u svom domu u Detroitu u krugu obitelji koji se mole za njeno ozdravljenje. Obitelj moli fanove za molitvu i podršku u ovom teškom periodu za glazbenu divu, prenosi Mirror.

Aretha se godinama borila s problemima s prekomjernom težinom i alkoholizmom. Strani mediji su pisali da je pjevačica oboljela od raka no ona je to sve demantirala i odbila pričati o svojim zdravstvenim problemima. Prije nekoliko godina je pala i slomila rebra te je zbog toga morala otkazati sve nastupe.

Prošle godine je posljednji put nastupila na fondaciji Eltona Johna za borbu protiv AIDS-a. Najavila je to kao njen posljednji nastup u karijeri.

Video: 

''Snimati ću, ali neću više održavati koncerte'',  rekla je Aretha u jednom radijskom intervjuu. Prošle godine je pjevačica morala demantirati glasine o svojoj smrti koje su kolale društvenim mrežama.

''Sa žalošću vas obavještavamo da je preminula ‘Kraljica soula’ '',napisali su na jednom profilu. Arethe je tada objasnila kako je smršavjela zbog nekih lijekova koje redovito uzima.

''Dobro sam. Hvala na brizi'', obratila se pjevačica prošle godine fanovima kad su se pojavili napisi da boluje od raka gušterače.

Aretha je svoj prvi singl izdala davne 1960. godine kada je imala 18. Godine 1987. postala je prva ženska pjevačica koju su uvrstili u R&R Hall of fame. S vremenom je postajala sve popularnija, a danas uživa reputaciju najuglednije gospel, soul i R&B umjetnice. Svojim moćnim glasom je zaradila titulu 'Kraljice soula'.

Kopirati
Drag cursor here to close