2023. i 2024. godini

Celine Dion otkazala sve nastupe zbog problema sa zdravljem

Prošle godine 55-godišnja kanadska pjevačica otkrila je da pati od rijetkog zdravstvenog stanja koje je uticalo na njeno pjevanje.
Kultura / Glazba | 26. 05. 2023. u 20:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle godine 55-godišnja kanadska pjevačica otkrila je da pati od rijetkog zdravstvenog stanja koje je uticalo na njeno pjevanje.

''Tako mi je žao što ću vas sve još jednom razočarati... i iako mi to slama srce, najbolje je da sve otkažemo dok zaista ne budem spremna da se vratim na binu - napisala je Dion na Twitteru. "Ne odustajem... i jedva čekam da se ponovo vidimo'" dodala je.

U izjavi koju je objavio njen menadžer za turneje navodi se: "S osjećajem ogromnog razočaranja, u sklopu svjetske turneje Celine Dion pod nazivom 'Courage' (Hrabrost), otkazani su svi preostali datumi koji su trenutno u prodaji za 2023. i 2024. godinu."

U prosincu 2022. godine objavila je na Instagramu uplakani video u kojem je rekla da joj je nedavno dijagnosticiran sindrom ukočenosti mišića i da neće biti spremna da počne europsku turneju u veljači kako je planirano.

Rekla je da poremećaj izaziva grčeve mišića i da joj ne dozvoljava da koristi glasne žice "i da pjevam na način na koji sam navikla".

Njena "Courage World Tour" počela je 2019. godine, a Dion je završila 52 nastupa prije nego što je pandemija Covid-19 stavila ostatak turneje na čekanje.

Kasnije je otkazala sjevernoamerički dio turneje zbog zdravstvenih problema.

Kopirati
Drag cursor here to close