Svjetski kup harmonike

VIDEO | BiH ima prvaka

U senzacionalnom nastupu uz ovacije publike i bis, što se vrlo rijetko događa na ovakvim natjecanjima, Ivanović je osigurao pobjedu u master kategoriji.
Kultura / Glazba | 10. 10. 2022. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Student Akademije umjetnosti u Banja Luci Radovan Ivanović pobjednik je na 75. Svjetskom kupu harmonike koji je održan u Zofingenu u Švicarskoj.

Senzacija

U senzacionalnom nastupu uz ovacije publike i bis, što se vrlo rijetko događa na ovakvim natjecanjima, Ivanović je osigurao pobjedu u master kategoriji, prenosi RTRS.

Njegov odlazak u Švicarsku podržao je Ured predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Ivanović je student banjalučke Akademije umjetnosti u klasi profesora Zorana Rakića.

Također, dvanaestogodišnji virtuoz na harmonici Đorđe Perić iz Bijeljine plasirao se među pet najboljih harmonikaša svijeta na 75. Svjetskom kupu harmonike u Zofingenu u Švicarskoj.

Najmlađi u povijesti 

Finale svjetskog kupa održano je od 5. do 9. listopada i okupilo je najbolje harmonikaše iz cijeloga svijeta.

Perić se natjecao u kategoriji do 18 godina i, kao najmlađi sudionik u povijesti najveće svjetske smotre harmonike, plasirao se među pet najboljih.

Đorđe pohađa Muzičku školu "Kornelije Stanković"u Bijeljini u klasi svog oca, profesora Slaviše Perića, jednog od najpriznatijih pedagoga u oblasti akademske glazbe, prenosi Srna.

Đorđe Perić je dobitnik mnogobrojnih nagrada na međunarodnim natjecanjima, a posljednja je laureat na Internacionalnom festivalu "Tag der harmonika", održanom u lipnju u Austriji.

Slaviša Perić je u nedjelju na Kongresu međunarodne organizacije Svjetske konfederacije akordeonista u švicarskom gradu Zofingen imenovan za njezinog počasnog potpredsjednika.

Kopirati
Drag cursor here to close