Svjetska senzacija

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra stiže u Muzički centar Pavarotti Mostar

Posljednjim albumom nazvanim ''Nova era'' dodatno su potvrdili poziciju jednog od vodećih svjetskih bendova kada je u pitanju suvremena interpetacija tradicionalne glazbe.
Kultura / Glazba | 24. 05. 2022. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, world music senzacija, koja ove godine slavi svoj jubilarni deseti rođendan, stiže nam sredinom lipnja u Mostar, točnije u Muzički centar Pavarotti.

Prvotno nazvan Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra, bend je do danas snimio šest studijskih albuma i nastupio u preko četrdeset zemalja svijeta. O njihovoj popularnosti možda ipak najbolje govori činjenica da njihov službeni you tube kanal broji preko sto pedeset tisuća pratitelja, s preko sedamdeset pet milijuna pregleda.

Posljednjim albumom nazvanim ''Nova era'' dodatno su potvrdili poziciju jednog od vodećih svjetskih bendova kada je u pitanju suvremena interpetacija tradicionalne glazbe.

U njihovim posljednjim singlovima, od neprolaznog makedosnkog klasika ''More sokol pie'' do sicilijanskog folklora ''Cu Ti Lu Dissi'', osjeti se autentičan upliv tradicionalnog muziciranja s prostora Balkana, Bliskog Istoka i mediteranskih obala, a iznjedruju ga različiti umjetnički uticaji članova benda:

- Margherita Abita (glas),
- lvan Kovačević (double bass),
- Stelios Togias (perkusije),
- Julien Chanal (gitara),
- Xavi Pendón (klarinet) ,
- Oleksandr Sora (violina) i
- Fernando Salinas (harmonika).

Video: Još ne sviće rujna zora - Barcelona Gipsy balKan Orchestra 

Iz ove šarolike, međunarodne postave koju čine glazbenici iz Španjoslke, Italije, Francuske, Srbije, Grčke i Ukrajine, proizilaze najljepši aranžmani u kojima svaki instrument ima svoje mjesto i svoj prostor. Usto, sadržaj i boja zvuka prilagođeni su svakoj pojedinačnoj pjesmi, s krajnjom namjerom da slušatelj doživi jedinstveno glazbeno iskustvo.

Koncert benda Barcelona Gipsy Balkan Orchestra održat će se u Muzičkom centru Pavarotti, u četvrtak, 16. lipnja 2022., s početkom u 21:00h.

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti na recepciji Muzičkog centra Pavarotti, počev od četvrtka 26. svibnja ove godine. Cijena ulaznice je 20 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close