I gosti

Ana Rucner nakon 7 godina ponovno pred mostarskom publikom

Radi se o vrhunskom glazbeno-scenskom spektaklu.
Kultura / Glazba | 16. 04. 2022. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Virtuozna violončelistica Ana Rucner održat će u utorak, 17.5. svoj koncert u Mostaru, u prostoru Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača, s početkom u 20h.

Radi se o vrhunskom glazbeno-scenskom spektaklu, na kojem će Ana Rucner po prvi puta pred mostarskom publikom predstaviti svoj novi koncertni show uz muzičke ritmove s Balkana, a na sceni će joj se pridružiti posebna gošća Hanka Paldum, rock bubnjar Marko Duvnjak i nagrađivani romski trubački orkestar Elvisa Bajramovića.

Foto: PR / Ana Rucner nakon 7 godina ponovno pred mostarskom publikom

Premijera ovog programa održana je početkom 3. mjeseca u Sarajevu, gdje se tražila ulaznica više, a publika nije krila svoje oduševljenje. Sada je na redu samo srce Hercegovine - Mostar. Ana Rucner pred mostarsku publiku stiže po prvi puta nakon koncerta kojeg je 2015. godine održala u Kosači, a njena gošća, kraljica sevdaha Hanka Paldum, nakon čak dvadesetogodišnje pauze. 

Foto: PR / Ana Rucner nakon 7 godina ponovno pred mostarskom publikom

''Neizmjerno se radujem što ću održati koncert u prelijepom Mostaru, gradu u kojem me publika uvijek dočekivala raširenih ruku. Falili ste mi, iskreno! Pozivam vas sve da mi se pridružite na sceni Kosače, jer ovoga puta predstavljam program koji sam pažljivo pripremala godinama. Jednostavno rečeno, to je moj Balkan Classic program, čista sinergija mog crossover klasičnog programa i vatrenih, srčanih balkanskih ritmova. Uživat ćete, u to sam sigurna!'', istaknula je Ana Rucner, ne skrivajući ni trena oduševljenje da se vraća u hercegovačku metropolu nakon toliko godina.

Foto: PR / Ana Rucner nakon 7 godina ponovno pred mostarskom publikom

Publika će na predstojećem koncertu imati prilike čuti Anine rock obrade poznatih skladbi renomiranih klasičnih skladatelja (Beethoven, Vivaldi i dr.), rock obrade poznatih filmskih tema (Pirati s Kariba, Igra prijestolja, Mombasa…), nove autorske skladbe s Aninog novog albuma (Esma, Oro Rucner, Istanbul..) i bezvremenske pjesme s naših prostora poput Čaje Šukarije,  Đelem, đelem, Ciganka sam mala i još mnoge druge. Hanka Paldum će ovom prigodom zapjevati svoje najveće hitove poput pjesama Zvijezda tjera mjeseca, Ja te pjesmom zovem, Ali pamtim još i druge. 

Publiku u Kosači očekuje pravi glazbeno-scenski spektakl, a zanimljivo je naglasiti da se Ana Rucner na ovom koncertu predstavlja ne samo kao violončelistica, već i kao vokalistica koja će brojne pjesme i otpjevati.

Koncert su podržali brand Lasta koji je odnedavno ponovno na BiH tržistu, te mostarski City Hotel.

Ulaznice za ovaj koncert već su puštene u prodaju i mogu se kupiti na blagajni Kosače i u sustavu kupikartu.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close