Godišnji koncert

Mostarski balet Arabesque uspješnu godinu zaključio koncertom

Pred publikom je izvedeno 12 novih grupnih i solo koreografija, a sudjelovala su djeca od tri do 15 godina.
Kultura / Glazba | 15. 12. 2017. u 08:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače, balet 'Arabesque' pod vodstvom Arlete Ćehić je održao svoj godišnji koncert kao kruna brojnih uspjeha i teškog rada.

Koncert su prigodnim uvodnim riječima otvorile Arleta Ćehić i Amna Popovac, prisjetivši se prvih koraka i samih početaka baleta u Mostaru.

Pred publikom je izvedeno 12 novih grupnih i solo koreografija, a sudjelovala su djeca od tri do 15 godina.

Kao gosti koncerta bili su solisti nacionalnog baleta Narodnog pozorišta iz Sarajeva Tamara Ljubičić i Ervin Koceku, koji su izveli varijacije iz najpopularnijeg baleta na svijetu 'Orašara'. Pored njih, gosti su bili i tri učenice Osnovne muzičke i baletske škole iz Tuzle.

Ćehić je istaknula kako je protekla godina bila iznimno uspješna, a mogu se pohvaliti kvalifikacijama na 'Dance world cupu' u Zenici, kvalifikacijama za svjetsko finale 'Dance World Cup Offenburf 2017', te na Drugom federalnom i Prvom internacionalnom natjecanju 'Balance' u Sarajevu, zatim na radionici s Carolyn Dorfman Dance Company iz New Yorka, ali i sudjelovanjem u mjuziklu 'Dvoje iz Galileje' u režiji Richarda Monteza.

Tijekom programa premijerno je predstavljena koreografija 'Molitva' na kojoj se radilo četiri mjeseca, koja je rađena u sklopu projekta 'Ko počne s travom, završi pod travom', u organizaciji udruge 'Let.ba', a pod glavnim pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Kopirati
Drag cursor here to close