Tišu

Let 3 obradio pjesmu Novih fosila

Šatrovački govor, kaže Mrle, poligon je za slobodno kreiranje. Stilski je slobodan i zabavno zvuči te ga stoga nalazimo u stvaralaštvu Leta 3.
Kultura / Glazba | 30. 01. 2018. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom 'Antivalentinova 3', Let 3 je pripremio zanimljivo glazbeno ostvarenje. Riječ je o pjesmi 'Tišu', obradi velikog hita Novih fosila 'Šuti moj dječače plavi' koju su snimili s hrvatskim mariachi bandom El Combo. Glazbeni krivac za nastanak pjesme je i ovaj put Damir Martinović Mrle koji je u ovoj pjesmi spojio svoje dvije kreativne inspiracije - šatrovački govor i Meksiko.

Šatrovački govor, kaže Mrle, poligon je za slobodno kreiranje. Stilski je slobodan i zabavno zvuči te ga stoga nalazimo u stvaralaštvu Leta 3.

"Šatrovački je spoj u glavi, pospajale su mi se točke na taj način u toj pjesmi koja me podsjeća na djetinjstvo", kaže glazbenik. Boje i veselu energiju Meksika trubama, gitarama i violinama dočarao je El Combo prema Mrletovim idejama.

Meksiko je kaže zemlja koja ga privlači zbog jedinstvenog spoja veselja života i melankolije zbog brojnih društvenih problema s kojim se to društvo susreće. Glazba je jedan od simbola te prekrasne zemlje koja je od danas utkana i u rad uspješnog hrvatskog rock banda.

'Tišu' je jedna od pjesama koje će zasjati na novom EP-ju riječkih rockera. Snimana je u glazbenom studiju Srđana Sekulovića Skansija, a glazbeni producent je Iztok Turk, navodi se iz Dallas musica.

Prvi puta u koncertom izdanju 'Tišu' će publika moći čuti na velikom rock'n'roll spektaklu 'Antivalentinovu' koje je s pravom steklo epitet najvažnije rock fešte godine. Postalo je simbolom pravog jednodnevnog festivala za publiku željnu drugačije zabave od onoga što se uobičajeno nudi u vrijeme Valentinova i događaj za koji se traži ulaznica više.

Cijena ulaznica je 160 kn za dvije osobe i 90 kn za jednu osobu! Koncert će se održati 10.2. u Domu sportova u Zagrebu, a osim benda Let 3, nastupit će TBF, Edo Maajka i Demolition group.

Kopirati
Drag cursor here to close