Odabrao Zlatko Gall

10 najboljih albuma u 2020.

Gall piše kako je ''gola činjenica da su i Dylan i Springsteen 2020. objavili albume koji idu uz bok vremešnim remek djelima iz njihova kataloga''.
Kultura / Glazba | 28. 12. 2020. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Stare kajle i mlade snage'', kaže hrvatski glazbeni kritičar Zlatko Gall u izboru 10 najboljih svjetskih izdanja u 2020. za portal Mixer.

Naime, prvo mjesto po odabiru jednog od najpoznatijih hrvatskih kritičara zauzeli su Bob Dylan s 39. albumom u karijeri 'Rough & Rowdy Ways' i Bruce Springsteen s albumom 'Letter To You'.

Video: Bob Dylan - Crossing the Rubicon (Official Audio)

Gall piše kako je ''gola činjenica da su i Dylan i Springsteen 2020. objavili albume koji idu uz bok vremešnim remek djelima iz njihova kataloga''.

Na drugom mjestu Gallovog popisa našao se Peti album Fione Apple 'Fetch The Bolt Cutters' koji je nastao u njezinu kućnom studiju, pa ''dojam koji ostavlja album je gotovo nalik preslušavanju vješto skockanih živih demo snimaka''.

Video: Bruce Springsteen - Letter To You (Official Video)

Treći je na popisu album 'Folklore' Taylor Swift koji je, kako navodi Gall, ''emocionalan, 'brbljav' i prigušen album s galerijom tako životnih likova''.

Lucinda Williams s albumom 'Good Souls Better Angels' je na četvrtom mjestu, a na petom Waxahatchee sa svojim petim albumom 'Saint Cloud'.

Video: Taylor Swift - my tears ricochet # live

Među ovih deset našli su se i Perfume Genius s albumom 'Set My Heart On Fire Immediately', The Killersov 'Imploding The Mirage', Chris Stapleton s albumom 'Starting Over', Fontainws DC s 'A Hero’s Death' te na poslijetku Fleet Foxes s albumom 'Shore'.

Kopirati
Drag cursor here to close