Federalna Vlada

Za sufinanciranje radova na zaštiti nacionalnih spomenika 80.000 KM

Sufinancirat će se obnova nekoliko kulturnih i vjerskih objekata.
Kultura / Flash | 06. 09. 2018. u 17:13

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić danas je potpisao ugovore o sufinanciranju radova na projektima zaštite nacionalnih spomenika u ukupnom iznosu od 80.000 KM, priopćeno je iz Ureda Federalne vlade za odnose s javnošću. 

Riječ je o projektima “Urgentna sanacija i rekonstrukcija Župne crkve i svetišta Uznesenja Blažene Djevice Marije Stup u Sarajevu“, “Rekonstrukcija Stare džamije u Ćojluku, Srebrenik, “Nastavak urgentne sanacije hrama Sv. Vasilija Velikog u Konjicu“ i „Zamjena dotrajalih prozora“ na Vrhbosanskom bogoslovnom Sjemeništu u Sarajevu, za šta će biti izdvojeno po 20.000 KM. 

Ugovori su potpisani sukladno Odluci Vlade FBiH o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava “Kapitalni transferi drugim razinama vlasti i fondovima - učešće Vlade FBiH u sufinanciranju županijskih i lokalnih zajednica - zaštita nacionalnih spomenika”, utvrđenih proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja.

Kopirati
Drag cursor here to close