Stolačka tarča

Vitezovi 'osvojili' Stolac

Kultura / Flash | 16. 05. 2016. u 07:44 Z..

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javna ustanova Radimlja Stolac i Općina Stolac, 13. i 14. svibnja organizirali su drugi srednjovjekovni sajam "Stolačka tarča" na starom Vidoškom gradu iznad Stoca.

Prva manifestacija takvoga tipa u Bosni i Hercegovini, koja je prošle godine privukla veliki broj domaćih i stranih posjetitelja u Stolac, ni ove godine, uz zanimljive sadržaje, aktivnosti i interakcije s posjetiteljima, nije iznevjerila.

Bitka je krenula u nedjelju u 19.30 sati, a koji sat kasnije i završena uz riječi: Bitka za Hercegov grad je gotova! Utvrda je osvojena!


Bitka za Hercegov grad

Stvoriti novi turistički proizvod proizvod u današnje vrijeme u situaciji u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina je iznimno teško. To zahtjeva mnogo truda, entuzijazma, ali i financijskog ulaganja kako se bi uspjeli nametnuti tržištu i biti prepoznatljivi.

Posebno je to teško ako je u pitanju turistički proizvod koji ne postoji uopće u našoj državi i koji je relativno nepoznat domaćem stanovništvo, a još ako se znam da je tematika srednji vijek.


Branitelji na bedemima očekuju napad

"Mi u Stocu već dvije godine to pokušavamo, nastojimo stvoriti jedan novi brend pod nazivom Stolačka tarča. Napravili smo dobar vizualni identitet naše ideje koja se lagano pretače u djelo. Imamo savršenu lokaciju na starom gradu Vidoškom, oživljavamo srednjovjekovne tradicije i uspomenu na Hercega Stjepana Vukčića Kosaču.

Projekt je zamišljen kao spoj turizma i kulture koji je prožet s oživljenom poviješću. Samo dio onoga što čini jedan srednjovjekovni sajam se moglo vidjeti na ovogodišnjoj Tarči.

Postoji i ogroman prostor za napredovanje, kao i ulaganje, prvenstveno u obnovu starog grada Vidoškog koji može biti velika pozornica na otvorenom, ne samo za potrebe Stolačke tarče, već i raznih drugih kulturnih i društvenih događanja. To je ujedno i cilj i posao Javne ustanove Radimlje kao turističke organizacije općine Stolac", kazao je Ante Vujnović za Bljesak.info.


Jedan od sudionika Stolačke tarče

Kopirati
Drag cursor here to close