Nakon pauze

Uz mjere zaštite: Otvaraju Vatikanski muzeji

Muzeji su zatvoreni 8. ožujka u sklopu napora Vatikana da se suzbije širenje koronavirusa koji je u to vrijeme žestoko harao Italijom.
Kultura / Flash | 23. 05. 2020. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vatikanski muzeji svoja će vrata za posjetitelje ponovno otvoriti 1. lipnja nakon višemjesečne pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, piše Hina.

Posjetitelji će se morati pridržavati mjera zaštite, poput higijenskih propisa te držanja fizičke distance. Na ulasku u muzejske prostore mjerit će im se tjelesna temperatura i svi će morati nositi masku preko usta i nosa, stoji u objavi Vatikanskih muzeja.

Da bi muzejske vlasti uspijevale voditi evidenciju o broju posjetitelja, oni će rezervaciju morati napraviti unaprijed, ali se u početnoj fazi uobičajena nadoplata za rezervaciju od 4 eura povrh standardne ulaznice od 17 eura neće primjenjivati.

Foto: Bljesak.info / Vatikanski muzej

Muzeji su zatvoreni 8. ožujka u sklopu napora Vatikana da se suzbije širenje koronavirusa koji je u to vrijeme žestoko harao Italijom.

Od 1. lipnja će biti moguće i turističke ture u otvorenim ekološkim autobusima koji omogućavaju panoramsko razgledavanje Vatikanskih vrtova, piše Hina.

Od 6. lipnja će biti otvorene i Papinske vile u Castel Gandolfu. Posjetitelji će ih moći vidjeti isključivo subotom i nedjeljom od 10 do 18 sati uz prethodnu najavu na internetskoj stranici www.museivaticani.va.

Kopirati
Drag cursor here to close