Mostar

Uz Cvitkov zabavnik, sjećanje na Krešimira Šegu

Ovogodišnji se susret održao u prepunoj Galeriji kraljice Katarine u Mostaru.
Kultura / Flash | 10. 12. 2023. u 12:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Uz Cvitkov zabavnik, sjećanje na Krešimira Šegu

Svake se godine 9. prosinca, u znak sjećanja na književnika Krešimira Šegu koji je preminuo prije devet godina, održava književni memorijal s njegovim imenom, zajedno s programom koji prirede Cvitkovi suradnici. A Cvitak je časopis za najmlađe koji je, s Mirom Petrovićem, utemeljio upravo Šego. 

Ovogodišnji se susret održao u prepunoj Galeriji kraljice Katarine u Mostaru.

Druženje s podnaslovom "Zabavnik za cvitkaše, roditelje i prijatelje", bio je u znaku poezije i proze za djecu koju su govorile stalne suradnice Cvitka: Danijela Boras, Ivana Ćurić, Radica Leko, Milena Jukić Bandić, Sonja Škobić, Zdravka Mila Marijanović, Miljenka Koštro, a točku na i stavio je Miro Naletilić predstavljajući djeci svoje basne.

Pozdrave dječici uputili su i Šimo Ešić, Marija Brnada i Sonja Jurić, koji iz opravdanih razloga nisu mogli biti s Cvitkovom šarenom ekipom u Kosači. U publici je bila i obitelj Kreše Šege, sin, nevjesta i unučad, a ovaj su šareni dječji dan organizirale udruge Cvit i Zdravo društvo te Matica hrvatska Mostar.

Kroz program u kojemu se ostvarila izvrsna interakcija s dječicom koja su odgovarala na pitalice omiljenog Cvitkova pisaca Mire Naletilića, vodila je glavna tajnica MH Mostar Misijana Brkić-Milinković.

Kopirati
Drag cursor here to close