Dokumentarna izložba

U Mostaru otvorena izložba fotografija Street Arts Festivala

Kultura / Flash | 06. 10. 2016. u 18:49 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dokumentarna izložba fotografija Street Arts Festivala otvorena je u četvrtak navečer u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Izložba se organizira u sklopu programa "StreetArTura", kojim se obilježava pet godina postojanja Street Arts Festivala u Mostaru.

Izložene su fotografije koje su zabilježene na festivalima proteklih pet godina, koje prikazuju nastanak murala na ulicama grada.

Ovaj festival egzistira od 2012. godine, a organiziran je ispred Vijeća mladih Grada Mostara i Koledža ujedinjenog svijeta Mostar. Svojim održavanjem omogućio je da se stvori prepoznatljiv vizualni identitet grada, te da Mostar postane uporište ulične umjetnosti u BiH.

Mostar je također postao domaćin uličnim umjetnicima iz cijeloga svijeta, koji uz svoju kulturnu baštinu nudi bogatu galeriju ulične umjetnosti.

Program "StreetArTura" realiziran je uz podršku instituta za razvoj mladih Kult. Prilikom otvaranja izložbe, dvojici sudionika uručene su simbolične nagrade, a svi sudionici Street Arta bit će uručene zahvalnice.

Postavka izložbe za slobodno razgledanje bit će otvorena do 15. listopada.

Kopirati
Drag cursor here to close