Zanimljiv kulturni događaj

U Čapljini održana Večer japanske kulture

Organizatori su upriličili večer japanske kulture i sve prisutne upoznali s bogatom tradicijom ove države.
Kultura / Flash | 01. 05. 2018. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večer japanske kulture u organizaciji Centar za obrazovanje i kulturu ''Akademija'' Čapljina održana je u ponedjeljak u Čapljini.

Organizatori su upriličili Večer japanske kulture i sve prisutne upoznali s bogatom tradicijom ove države, jer, kako ističu, ''svi su se barem jednom u životu susreli s nečim što je povezano s Japanom''.

Program obilježavanja zlatnog tjedna Japanske kulture započeo je glazbenom točkom Josipa Zubonje koji je za sve prisutne svirao na gitari proizvedenoj upravo u Japanu.

''Glazba je bila upravo ta koja nas je motivirala da radimo jedan ovakav događaj. Prije godinu dana uspjeli smo, preko Japanske ambasade iz Sarajeva, nabaviti koncertni klavir za Čapljinu, koji se nalazi u crkvi svetog Franje Asiškog. Prvi na tom klaviru svirao je veliki umjetnik Matija Dedić, a nakon njega održano je i niz zapaženih koncerata. Između ostalog održan je i Međunarodni masterclass klasične glazbe ''Ardea'', na kojemu je nastupila studentica iz Japana. Svi navedeni dijelovi bili su razlog da u sklopu zlatnog tjedna, koji je i skup od četiri državna praznika koja se u Japanu obilježavaju kroz sedam dana, posvetimo večer za njihovu kulturu'', kazao je fra Mile Vlašić, voditelj Centra za obrazovanje i kulturu ''Akademija'' Čapljina.

U galeriji ''Tau'' također se nalaze i fotografije trešnje koja je nacionalni simbol ove zemlje.

U proteklih 20 dana, autori iz Hercegovine napravili su 30 fotografija i upotpunili ovu večer izložbom svojih fotografija.

Kopirati
Drag cursor here to close