"World hijab day"

Svjetski dan hidžaba i u Mostaru

Ove godine, kažu organizatori, je pripremljen niz različitih sadržaja kako bi opravdali povjerenje žena našega grada
Kultura / Flash | 03. 02. 2019. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / World hijab day

KEC za ženu ''Sehara'' tradicionalno obilježava "World hijab day" – ''Svjetski dan hidžaba" u Mostaru.

''Ove godine smo pripremili niz različitih sadržaja kako bismo opravdali povjerenje žena našega grada. U subotu 2.2.2019. godine za vas pripremamo seminar "Kako ostvariti životni sklad?" koji će voditi Lejla Tutic, NLP praktičar, životni trener i motivacijski govornik. Sve one koje se žele prijaviti na ovaj seminar mogu to učiniti na recepciji KC Kralj Fahd ili na našoj Facebook stranici Sehara Mostar'', priopćili su organizatori.

U nedjelju 3.2.2019.godine s početkom u 14 sati, održat će se manifestacija pod nazivom "Otvorena vrata Sehare". Ovaj dan je posvećen Seharinoj 10. godišnjici postojanja,  koji se ogleda kroz sljedeće sadržaje :

- revija kreacija, s konceptom (modesty), koje su produkt kursa šivanja u okviru djelovanja KEC Sehara i revija modela salona Vjenčanica Hurya iz Sarajeva

- Prezentacija trikova za sminkanje - Make up tips uvažene gošće, make up artist - vizažistkinje Emine Bajrović Totić iz Sarajeva

- Dodjela certifikata za prethodnu sezonu 2017/2018. godine

- izložba rukotvorina koje su produkt natječaja kreativnosti

- Prezentacija bh kozmetičkih brendova koji su proizvedeni bez ikakvih hemijskih, štetnih supstanci

- "Žena koju vrijedi upoznati", višegodišnji Seharin program druženja s prisutnim gošćama Eminom Bajrović Totić, Lejlom Mehmedović - Sofo I Hajretom Ikanović ( inspirativne žene - muslimanke, koje su uspješne u svojim poslovima i nadasve žene s hidžabom).

- tombola

''Odvojite ovaj vikend samo za sebe, i iskoristite besplatne sadrzaje koje vam nudi Sehara. Mi smo tu da prepoznamo vaše interese i da se potrudimo da adekvatno odgovorimo na njih. Budite dio ove manifestacije i dio globalnog obilježavanja Svjetskog dana hidžaba, i na taj način pružite podršku ženama koje su odlučile da nose hidžab i svim onima koje će ga nositi, kao dio svog identiteta. Sve ste dobro došle'', poručili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close