Moguće očinstvo?

Sud naložio ekshumaciju Salvadora Dalíja

Kultura / Flash | 19. 03. 2017. u 23:16 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posmrtni ostaci velikog slikara Salvadora Dalíja († 84), koji je preminuo 1989. godine, bit će ekshumanirani, piše El Mundo.

Na taj će način biti udovoljeno Pilar Abel Martínez (61), koja tvrdi da joj je Dalí biološki otac.

Njezina majka radila je kao članica kućne posluge slavnog umjetnika.

Mnogi poznavatelji Dalíja iznenađeni su ovakvom odlukom suda, iz razloga što je, navodno, ovaj genijalni slikar imao seksualne smetnje.

Dobro upućeni tvrde Dalí patio od takozvane vagina-fobije, zbog čega je u svome životu imao najviše dva ili tri puta seksualni odnos.

Bio je oženjen Elenom Ivanovnom Dijakovnom, poznatijom kao Gala, koju je praktično preoteo francuskome pjesniku Paulu Éluardu. Ona je bila Dalíjeva ljubavnica, supruga, prijateljica, muza, menadžer - utjelovljenje njegovog dječačkog sna te utjelovljenje ženskog lika, kako je sam često znao kazati. Bila je 11 godina starija od njega.

On spada u najpopularnije umjetnike 20. stoljeća. Rođen je 11. svibnja 1904. u katalonskome Figueresu, kao Salvador Felipe Jacinto Dalí i Domènech, a od 1982. nosio je titulu Marqués de Púbol.

Dalí je u povijesti zapamćen po svojim snažnim i bizarnim slikama, te kao jedan od najpoznatijih predstavnika nadrealizma u slikarstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close