Obrana hercegova grada

Stolačka tarča: Jedini srednjovjekovni sajam u BiH

Kultura / Flash | 06. 05. 2017. u 07:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javna ustanova Radimlja Stolac i Općina Stolac 19. i 20.05. organiziraju treći srednjovjekovni sajam ''Stolačka tarča'' na starom Vidoškom gradu iznad Stoca. Ovo je prva manifestacija takvoga tipa u Bosni i Hercegovini, koja je prošlih godina privukla veliki broj domaćih i stranih posjetitelja u Stolac.

Za ovogodišnju Tarču najavljen je bogat dvodnevni program, čiji sadržaji privlače i mlađu i nešto zreliju publiku. Svečanim mimohodom viteških skupina, koji polazi iz centra grada, u petak, 19. 5. u 16:00 sati označit će se početak manifestacije.

Svečano otvorenje Stolačke tarče bit će na Starom gradu u 16:30 sati. Za najmlađe zanimljivi program počinje već u 17:00 sati kada će Mak Teatar prikazati Radionicu čarobnjaštva. Za one koji neće moći biti prisutni u petak, ista radionica će se odviti i u subotu u 18:45 sati. Ove zanimljive iluzioniste imat će te priliku gledati i u 18:45 sati kada će izvesti predstavu Tajni svijet. Plesna skupina povijesnih plesova- Kontea u 17:30 u petak te u 17:15 u subotu uprizorit će Renesansne plesove. Za sve one koji žele nešto i naučiti na ovome sajmu bit će Radionica mačevanja u 17:45 sati koji će predvoditi škola za povijesno i scensko mačevanje Aureus Unicornis te Radionica streličarstva u 19:30 sati pod vodstvom Reda vitezova Ružice grada, priopćeno je.

Oba dana bit će i predstavljanje viteških udruga, a posjetitelji će moći obići i pogledati sve viteške tabore. Vrhunac programa u petak bit će uprizorenje Obrane hercegova grada, te nakon toga Vatreni show u izvedbi Koprivničkih mušketira i haramija. Program se nastavlja kasno u noć nastupom 2 DJ-a.

U subotu već od 16:00 sati u velikoj kuli bit će otvorena tamnica za posjetitelje. Već od 16:45 sati počinje program za djecu i odrasle uz mnoštvo radionica, plesova i predstava. Ove godine, iz JU Radimlja najavljuju novitet za najmlađe posjetitelje Sajma- Konjički klub Vranac iz Čapljine bit će na raspolaganju onim najmlađima za školu jahanja. U subotu se nastavlja Bitka za Vidoški grad u 19:30, te Vatreni show u 21:00. u 21:30 je nastup DJ-a čime će završiti ovogodišnja Tarča.

Ulaznice za sve posjetitelje bit će 2 KM. Za djecu je ulaz besplatan.

Cilj ''Stolače tarče'' je oživljavanje prekrasne stolačke tvrđave koja je jedna od 30 nacionalnih spomenika na području Stoca, kažu organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close