Ulična umjetnost

Sljedećeg tjedna starta Street Arts Festival

Kultura / Flash | 22. 09. 2016. u 19:47 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Program kojim se obilježava pet godina Street Arts Festivala počinje 26. rujna i trajat će do 6. listopada.

Taj međunarodni festival egzistira od 2012. godine i svojim je kontinuiranim održavanjem omogućio da Mostar postane uporište ulične umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

Službeni program počinje izložbom fotografija nastalih na radionici ulične fotografije "Street Happens", koja će biti otvorena u dvorištu OKC-a Abrašević u ponedjeljak, 26. rujna, u 18 sati.

Od 26. do 30. rujna Street Arts Festival bit će domaćin umjetničkom kolektivu "Aut" iz Crne Gore. Kolektiv čine Maja Kostić, Anja Prelević i Asja Šašić, koje putem istoimenog udruženja djeluju u osnaživanju Street Art scene u Podgorici.

Umjetnice će u sklopu programa StreetArtura oslikavati mural u Titovoj ulici u blizini Univerziteta Džemal Bijedić.

Svi ljubitelji ulične umjetnosti pozvani su na 'Street Art šetnju', koja je planirana 1. listopada, a u okviru koje će zainteresirani moći obići pojedine murale nastale na Street Arts Festivalu.

Na samom kraju, 6. listopada, u 19 sati, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače bit će otvorena dokumentarna izložba fotografija Street Arts Festivala u sklopu koje će biti dodijeljena priznanja i nagrade lokalnim umjetnicima koji su sudjelovali na Festivalu.

Detaljnije informacije o programu Festivala mogu se pronaći na Facebook stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close