2024.

Prijestolnica kulture: Mostar prošao u drugi krug!

Mostarska aplikacija za Europsku prijestolnicu kulture 2024. poslana je početkom listopada za Bruxelles…
Kultura / Flash | 22. 11. 2018. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar prošao je u drugi krug za titulu Europske prijestolnice kulture 2024. godine, potvrđeno je iz tima koji radi na projektu Mostar 2024.

Naime, mostarska aplikacija za Europsku prijestolnicu kulture 2024. poslana je početkom listopada za Bruxelles s nazivom projekta "Sve je premostivo".

Tom prilikom mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić rekao je kako Mostar ovim projektom dobiva prosperitet i jednu sasvim novu dimenziju.

Šefica Službe za kulturu Grada Mostara Inga Dragoje Mikulić također je pojasnila kako se aplikacija sastoji od četiri dijela.  Prvi dio je "Urbana sinapsa" koja je namijenjena povezivanju Grada s građanima, drugi dio nosi naziv "Mostar u koferu", a namijenjen je svima onima koji su otišli ili koji se spremaju otići, treći dio je "Svjetlo Hercegovine" jer je Mostar najveći grad u Hercegovini i četvrti dio "Kvantni skok", koji podrazumijeva nove programe.

Inače, Europska komisija objavila je u četvrtak kako su u drugi krug izbora za titulu Europske prijestolnice kulture 2024. godine ušli, uz Mostar, i Banja Luka te norveški Bodo. 

 

 
Kopirati
Drag cursor here to close