Nazočio i Čović

Predstavljen Zbornik “Stolačko kulturno proljeće 2018”

Naime, zbornik je predstavljen u okviru "Stolačkog kulturnog proljeća 2018", koje organizira Matica hrvatska Stolac, održano predstavljanje Zbornika ove kulturne manifestacije.
Kultura / Flash | 07. 06. 2018. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbornik “Stolačko kulturno proljeće 2018”, svečano je predstavljen sinoć na Radimlji kod stoca.

Naime, zbornik je predstavljen u okviru "Stolačkog kulturnog proljeća 2018", koje organizira Matica hrvatska Stolac, održano predstavljanje Zbornika ove kulturne manifestacije.

 Hrvatski član Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović nazočio, kao visoki pokrovitelj, nazočio je predstavljanju Zbornika.

U svome je prigodnom obraćanju istaknuo kako se ovakvim manifestacijama pokazuje da Stolac nije samo kulturno središte Hercegovine, nego se i pomaže da se otrgnu od zaborava i mnoga djela iz povijesti, kulture i baštine hrvatskoga naroda, da se umreže i budu bogatstvo koje s ponosom možemo svakome predstaviti.

Četvrta večer manifestacije "Stolačko kulturno proljeće" uvijek je rezervirana za predstavljanje godišnjaka za povijest i kulturu sa zanimljivim sadržajem. Ove godine je predstavljen 16. po redu Zbornik.

Inače, u prvom dijelu večeri predstavljen je zbornik Stolačko kulturno proljeće, a u drugom djelu večeri o Maku Dizdaru, pjesniku koji u kamenim spavačima pronašao svoje nadahnuće i tako naslovio svoju najpoznatiju pjesničku zbirku, govorili su; predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne, prof. Ivan Sivrić, akademici Mile Pešorda, Zdravko Kordić i Miroslav Palameta. Godišnjak sadrži još svoje uobičajene rubrike; Arheologija, Rasprave i studije, Kulturu, Polemike, Osvrte i prikaze, Stolački književni buket i učeničke radove.

Kopirati
Drag cursor here to close