Knjiga.ba

Pobijedite prazničnu depresiju, pročitajte knjigu

Kultura / Flash | 30. 12. 2016. u 07:08 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnoga ispitivanja potvrđuju da su novogodišnji praznici, ma koliko radosti donijeli najdepresivnije razdoblje jedne godine. Da pobijedite depresiju i da se odmorite i pripremite za „nove radne pobjede“, online knjižara "Knjiga.ba" predlaže druženje sa knjigom.

U najvećoj online knjižari u Bosni i Hercegovini koja se nalazi na adresi Knjiga.ba nalaze se novi i zanimljivi naslovi.

Francesc Miralles - Ljubav malim slovima
Romantična komedija za knjigoljupce o neženji i mačku koji mu otkriva sitne radosti života.Kada se Samuel de Hun, usamljeni profesor germanistike, probudi 1. siječnja uvjeren je da mu predstojeća godina neće doneti ništa više od novih pasivnih glagola i ustaljenih fraza. Ali onda će se u njegov stan u Barceloni ušunjati neočekivani gost… Koji odbija da ode…

Katie Marsh - Moje sve na svetu
Šta ako si mu najpotrebnija... baš sada kad namjeravaš da ga napustiš?
Razmislite o tome šta vam je zaista važno u životu
Hanin muž Tom doživio je moždani udar upravo onog dana kad je namjeravala da mu priopći da odlazi od njega... i život se za tren oka preokrenuo. On ima samo trideset dvije godine i sad ne može da hoda niti da koristi pribor za jelo, a kamoli da se služi telefonom ili da zagrli svoju ženu. Hana je u klopci – više od svega želi da ode, a svjesna je da je njena dužnost da ostane uz Toma.

Slavoj Žižek - Protiv dvostruke ucjene
O izbjeglicama, terorizmu i drugim nevoljama sa bližnjima. Je li moguće očuvati europske vrijednosti i europski način života u zajednici koja Drugog vidi kao prijetnju? Europska unija je na prekretnici. Teroristički napadi i izbjeglička kriza stavljaju je pred dilemu: da li širom otvoriti vrata izbjeglicama ili srušiti svaki prilaz Tvrđavi Ezropi? Žižek pokazuje zbog čega su oba rješenja loša i dio iste ideološke ucjene, priopćeno je iz online knjižare "Knjiga.ba".

Kopirati
Drag cursor here to close