Srpska crkva demantirala

Patrijarh Irinej: Prvi put čujem za Papinu posjetu Srbiji

Kultura / Flash | 17. 03. 2016. u 21:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpska pravoslavna crkva (SPC) demantirala je u četvrtak vijest da je za svibanj ove godine bio zakazan posjet pape Franje Srbiji i da je čak dogovoren i protokol tog posjeta.

U priopćenju glasnogovornika SPC episkopa bačkog Irineja navodi se kako je tu vijest "lansirao" zrenjaninski biskup Laslo Nemet, a da je isti izvor naveo i da je ta posjeta poslije otkazana zbog predstojećih parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji.

"Ova vijest zvuči sasvim nevjerojatno, u stilu biskupa Nemeta, poznatog i od ranije, jer je za svibanj ove godine planirana i dogovorena posjeta pape Franje Carigradu, gdje treba sudjelovati na velikom međunarodnom skupu crkvenih poglavara, šefova i predstavnika država i humanitarnih organizacija", rekao je episkop bački Irinej.

Episkop bački Irinej u priopćenju je naveo kako je također ranije planiran, tijekom Papine posjete Carigradu, odvojeni susret s patrijarhom vaseljenskim Vartolomejem.

Dodaje se i da je tu informaciju demantirao i patrijarh Irinej i ured srbijanskog predsjednika.

"Ja prvi put čujem da je posjeta pape Franje Srbiji bila planirana za 21. i 22. svibanj. Srpska pravoslavna crkva nema takvu informaciju", izjavio je patrijarh Irinej za Blic.rs.

Kopirati
Drag cursor here to close