Film Festival Sarajevo

OFF 2019: Predstavljen žiri za selekciju Wolf Competition

Predsjednik žirija za ovu godinu će biti Denis Samardžić, direktor UNA Film distributerske kuće iz Zenice koja distribuira filmove Paramounta, Universal i brojnih neovisni i umjetničkih filmova na teritoriji Bosne i Hercegovine.
Kultura / Flash | 06. 06. 2019. u 18:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Predstavljen žiri za selekciju Wolf Competition

Žiri glavne natjecateljske selekcije 11. izdanja Omladinskog Film Festivala Sarajevo sačinjavat će dugogodišnji iskusni filmski radnici, producenti i distributeri Denis Samardžić, Bojana Radulović i Maša Debeljković. 

Predsjednik žirija za ovu godinu će biti Denis Samardžić, direktor UNA Film distributerske kuće iz Zenice koja distribuira filmove Paramounta, Universal i brojnih neovisni i umjetničkih filmova na teritoriji Bosne i Hercegovine. 

Kao vanjski stručni suradnik angažiran je u Multiplexu Ekran u Zenici u području programiranja art programa, organizacije Dječjeg film festivala i Međunarodnog festivala angažiranog filma - UFOL. 

Samardžić će ove godine biti i član žirija na Festivalu Karlovy Vary u Češkoj. 

Pored Samardžića, ovogodišnji tim žirija činit će Bojana Radulović i Milena Debeljković. 

Bojana Radulović je diplomirala na Fakultetu za vizuelne umjetnosti, Univerzitet Mediteran, Audiovizuelnu produkciju u Podgorici i magistrirala na KASK školi umjetnosti Univerziteta u Gentu u Belgiji, sa tezom kinematografije. Ona je alumni Sarajeva i Berlinale Talent Campus i IDFA Akademije. 

Milena Debeljković je diplomirala na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Od 2015. godine je radila u filmskoj distributerskoj kući MCF MegaCom Film, glavnom zastupniku 20th Century Fox-a za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Radi na više filmskih festivala, od 2015. godine kao operativna direktorica Festivala autorskog filma u Beogradu i kao koordinator Dječjeg filmskog festivala KIDS FEST. Bila je član izbornog žirija Minhen FilmSchoolFest za 2018. godinu. 

Godine 2019. sudjeluju u osnivanju dokumentarnog filmskog festivala DOK, gdje radi kao operativna direktorica, a trenutno je i izvršni producent Martovskog festivala u Beogradu. 

Producirala je više kratkih filmova, uključujući dva studentska "Svetski rekorederi" Nikole Zdravkovića i "Odelo" Dušana Nikolića. Izvršni producent je i više nagrađivanog LGBT filma "I want to tell you" autora Stefana Mladenovića.

Kopirati
Drag cursor here to close