Tibor Vrančić

Održana promocija knjige 'Ćesar na ćupriji'

Kultura / Flash | 16. 08. 2013. u 19:44 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Centru za kulturu Mostar večeras je održana promocija knjige „Ćesar na ćupriji“ Tibora Vrančića.

Knjiga je povijesni roman ili romansirana povijesna novela o događajima vezanim uz posjet austrougarskog cara i kralja Franje Josipa I. Mostaru 3. lipnja 1910. Ovaj značajan događaj za grad Mostar nije dovoljno povijesno obrađen, pa je iz tog aspekta zanimljiv kako za običnog čitatelja tako i za povjesničare.

Radnju romana povezuju tri središnja lika - car Franjo Josip I., tadašnji gradonačelnik Mostara Mujaga Komadina i student Bogdan Žerajić, koji je tom prigodom planirao izvršiti atentat na monarha.

Pored izuzetno bogatih opisa grada, običaja i likova, knjiga sadrži i pedeset autentičnih crno-bijelih fotografija toga značajnog događaja. Svoje zadovoljstvo čitanjem ove knjige pronaći će svi istinski Mostarci, ali i oni koji to nisu, ali poznaju i vole ovaj grad.

Voditelj večeri bio je književnik Miljenko Buhač, dok je ulomke iz knjige interpretirao glumac Narodnog pozorišta Mostar Miralem Kolečić.

Knjiga 'Ćesar na ćupriji' je izdanje tvrdih korica, sadrži 200 stranica, ilustrirana je s 53 fotografije, formata A5, a može se nabaviti u mostarskim knjižarama. Ovo je druga Vrančićeva knjiga, ovoga puta u nakladi FRAM Zirala.

Kopirati
Drag cursor here to close