Cafe Society

Novi film Woodyja Allena otvara ovogodišnji Cannes

Kultura / Flash | 29. 03. 2016. u 14:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi film Woodyja Allena, "Cafe Society", otvorit će 11. svibnja ovogodišnji Canneski filmski festival, na kojemu će se prikazati izvan konkurencije.

Slavnom redatelju i glumcu, koji neumorno stvara i u 81. godini, to će biti treći put da otvara Canneski festival - 2002. ga je otvorio "Holivudskim svršetkom", a 2011. filmom "Ponoć u Parizu".

Allen se u svom 49. filmu vraća starom Hollywoodu - "Cafe Society" je priča mladiću koji u 'grad snova' dolazi kako bi se zaposlio u filmskoj industriji, ondje se zaljubljuje i postaje dio tadašnje živahne društvene scene.

U glavnim ulogama su dvije zvijezde nove holivudske generacije, Kristen Stewart i Jesse Eisenberg, a glume još Blake Lively, Parker Posey i Steve Carell.

Direktor fotografije je Vittorio Storaro, trostruki dobitnik Oscara, za filmove "Apokalipsa danas", "Crveni" i "Posljednji kineski car", koji je 1991. bio član žirija canneskog festivala.

Od filma "Manhattan" iz 1979. do prošlogodišnjeg "Nerazumnog čovjeka", Allenu je izvan natjecateljskog programa Cannesa bilo prikazano 14 filmova.

U proteklih četrdeset godina osebujni je autor obilježio povijest filma, snimajući po jedan film godišnje. Imao je dvadesetak nominacija za Oscara, a četiri ih je osvojio.

Početak distribucije njegovog novog filma u Francuskoj će se poklopiti s početkom festivala u Cannesu, čije će 69. izdanje trajati do 22 svibnja.

Žirijem će predsjedati australski redatelj, scenarist i producent George Miller, čiji je film "Pobješnjeli Max: Divlja cesta" projekcijom izvan konkurencije prošlog svibnja u Cannesu počeo svoj fantastični pohod po kinima diljem svijeta.

Popis filmova koji će se prikazati u ovogodišnjoj službenoj selekciji bit će objavljen 14. travnja na konferenciji za novinare.

Kopirati
Drag cursor here to close