31. siječnja

Noć muzeja u Franjevačkom muzeju i galeriji Široki Brijeg

Glavna tema ovogodišnje Noći muzeja je "Velike obljetnice hrvatskih muzeja", a jedna od podtema koju su odabrali Franjevački muzej i galerija je "Novi muzeji, nove tehnologije i nova publika"
Kultura / Flash | 23. 01. 2020. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg i ove će godine sudjelovati u manifestaciji Noć muzeja, koja će biti upriličena u petak, 31. siječnja, od 18 sati do ponoći.

Glavna tema ovogodišnje Noći muzeja je "Velike obljetnice hrvatskih muzeja", a jedna od podtema koju su odabrali Franjevački muzej i galerija je "Novi muzeji, nove tehnologije i nova publika", priopćeno je iz Franjevačkog muzeja i galerije Široki Brijeg.

U izložbenom prostoru Galerije bit će postavljena izložba radova "Prostor/Vrijeme", multimedijalnog umjetnika iz Trebinja Igora Bošnjaka. Koncept izložbe zasnovan je na suvremenim ili novim tehnologijama kao što su 3D model capture, snimanje iz zraka dronom, upotreba cinemagrapha za animacije i slično.

U Noći muzeja širokobriješkoj publici predstavit će se i Alter Lego Studio iz Pule, projektantski ured sa suvremenim arhitektonskim pristupom za stanovanje, turizam, kulturna dobra i javne prostore, kao i projektantski ureda Urbis-86 sa sjedište u Širokom Brijegu.

Posjetitelji će moći pogledati i stalni likovni postav Franjevačkog muzeja i galerije u proširenoj stvarnosti te virtualnu riznicu Franjevačkog muzeja i galerije Široki Brijeg, najavili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close