Ogorčen

Nobelovac zbog Trumpa više ne želi kročiti u SAD

Kultura / Flash | 02. 12. 2016. u 16:58 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nigerijski pisac, borac za ljudska prava i dobitnik Nobelove nagrade Wole Soyinka izjavio je kako više ne želi kročiti na tlo Sjedinjenih Američkih Država, zbog rasističkih istupa novoizabranog predsjednika Donalda Trumpa, javlja agencija Anadolija.

Kako javljaju lokalni mediji u Nigeriji, Soyinka je izjavio da je održao obećanje javnosti, koje je ranije dao u slučaju da Donald Trump pobijedi na predsjedničkim izborima u SAD-u.

''Izjavio sam da ću, u slučaju pobjede Trumpa na predsjedničkim izborima, baciti zeleni karton koji mi je dala SAD i da ću napustiti tu zemlju. Održao sam svoje obećanje'', izjavio je Soyinka.
Soyinka (82), koji je tijekom Nigerijskog građanskog rata 1967. godine izdržavao zatvorsku kaznu, a 1986. godine je dobio Nobelovu nagradu za književnost.

On je time stekao i titulu prvog afričkog pisca koji je dobio tu nagradu. Trenutno živi u Južnoafričkoj Republici, a predavao je na sveučilištima Harvard, Cornnel i Yale.

Novoizabrani predsjednik Donald Trump je u više navrata bio na meti javnosti zbog svojih rasističkih i ksenofobičnih izjava.

Kopirati
Drag cursor here to close