Za mlade

Natjecanje u pisanju: 'Napiši pismo budućim generacijama o svijetu za koji se nadaš da će naslijediti'

Svjetska poštanska unija ove godine želi potaknuti mlade ljude da razmišljaju o budućnosti svijeta te u skladu s tim su odredili novu temu za 53. natjecanje u pisanju pisama
Kultura / Flash | 26. 02. 2024. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I ove godine Svjetska poštanska unija (UPU) organizira Međunarodno natjecanje u pisanju pisama za mlade s ciljem poticanja umijeća pisanja i promicanje međunarodnog prijateljstva. U BiH natjecanje zajednički organiziraju tri poštanska operatora - Hrvatska pošta Mostar, BH Pošta i Pošte Srpske.

Svjetska poštanska unija ove godine želi potaknuti mlade ljude da razmišljaju o budućnosti svijeta te u skladu s tim su odredili novu temu za 53. natjecanje u pisanju pisama, koja glasi "Napiši pismo budućim generacijama o svijetu za koji se nadaš da će naslijediti".

Pismo koje stručni žiri odabere kao najljepše predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem natjecanju, priopćila je Hrvatska pošta Mostar.

Iz Hrvatske pošte Mostar navode kako vrijedne nagrade mogu osvojiti mladi od 9 do 15 godina starosti, koji napišu pismo na zadanu temu i pošalju ga na adresu jednoga od tri bh. poštanska operatora.

''Originalni rad može sadržavati od 500 do 1000 riječi i mora biti u obliku pisma. Troje prvoplasiranih učenika bit će nagrađeni novčanim nagradama (500, 300 i 200 KM) i biciklima, dok će njihovi nastavnici materinskog jezika biti nagrađeni novčanim nagradama u iznosu od 150 KM. Za posebne pohvale i nagrade stručni žiri će izabrati još 8 radova, a njihove autore očekuju prigodni pokloni iznenađenja. Hrvatska pošta Mostar posebno će nagraditi prigodnim darom (u protuvrijednosti 300 KM) školu iz koje na adresu HP Mostar stigne najljepše pismo'', navodi se u priopćenju.

Natjecanje je otvoreno do 1. travnja 2024. godine. Propozicije natjecanja i sve ostale informacije mogu nalaze se na službenoj web stranici Hrvatske pošte Mostar (www.post.ba).

Kopirati
Drag cursor here to close