Natječaj

Nakon 22 godine traži se novi direktor Centra za kulturu Mostar

Kultura / Flash | 04. 12. 2015. u 07:13 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktorica Centra za kulturu Mostar odlazi s te dužnosti u mirovinu, nakon 22 godine. Odjel društvenih djelatnosti Grada Mostara raspisao je natječaj za izbor kandidata koji bi ovu funkciju obavljao u sljedeće četiri godine.

Kao i druge ustanove kulture, tako i Centar za kulturu dugi niz godina se nalazi u teškoj financijskoj situaciji, a već desetak godina zgrada ove ustanove nije renovirana.

Kako se saznaje na spomenuti natječaj prijavila su se tri kandidata, koji će morati izložiti svoj program rada, a prema svemu sudeći, osim što moraju imati visoku stručnu spremu i tri godine rada u struci, za ovu poziciju bit će im potrebna i podrška GO SDA Mostar, objavio je 'Dnevni list'.

Najzvučnije ime među rpijavljenim kandidatima je Dragi Šestić osnivač benda 'Mostar sevdah reunion' Njegovi glazbeni počeci i producentski aranžmani vezani su za radio Mostar na kojem je od 1993. radio kao ton majstor.

Mostarska likovnica i umjetnica Tajma Dervišević Guzin također je jedna od kandidatkinja za ovu poziciju. Radi kao stručna savjetnica u odjelu za nastavne planove i programe u Pedagoškom zavodu Mostar.

Treći kandidat je Senad Suljić, profesor sporta i voditelj Univerzitetskog karate kluba 'Student'.

Kopirati
Drag cursor here to close