Mostar

Multimedijalni 'Brodovi' zaplovili Pavarottijem

Inspiriran atmosferom, bojom, oblikom i, prije svega, emocijom, Atilla Aksoj postaje putnik i kreće na jedinstvenu plovidbu Tajminim i Igorovim brodovljem.
Kultura / Flash | 03. 06. 2021. u 22:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muzički centar Pavarotti iz Mostara premijerno je u svojim prostorijama predstavio autentično glazbeno djelo, multimedijalnu projekciju pod nazivom "Brodovi" - sinesteziju slike, boje, zvuka, pokreta i riječi, zasnovanu na likovnim uracima Tajme Guzin i modelima Igora Hajdarhodžića.

Inspiriran atmosferom, bojom, oblikom i, prije svega, emocijom, Atilla Aksoj svojom spontanom muzičkom kreacijom, na svojevrstan način, postaje putnik i kreće na jedinstvenu plovidbu Tajminim i Igorovim brodovljem.

Aksoj kaže kako ništa nije bilo unaprijed pripremljeno i da je riječ o improviziranom stvaranju.

"Ovaj prostor u Pavarotti centru je zaista prelijep za stvaranje nekakvog zvuka, pogotovo meditativnog dijela tog zvuka. Ne znam ni kako to da opišem. Za stvaranje nečega takvog trebao je siguran prostor u kojem se ja osjećam dobro, a to je prostor Pavarotti centra kojeg strašno volim", kazao je Aksoj uoči projekcije.

Foto: Bljesak.info / Glazbeni producent i glazbenik Atilla Aksoj

Zahvalio je na ukazanoj prilici da stvara u prostorijama MC Pavarottija i da svoje uratke podijeli s ljudima.

Atillin suputnik na ovom putovanju, glazbenikna gitari Ivan Kovačević, s njim komunicira na autentičan način, oslanjajući se tek na naznake pravila, koja nastaju u trenutku samog izvođenja glazbe.

Foto: Bljesak.info / Predstavljanje multimedijalne projekcije "Brodovi"

"Meni je bilo jako interesantno i neobično sudjelovati u procesu stvaranja ovog djela. Veoma neobično i pozitivno iskustvo i mislim da sam prvi put takvo nešto napravio. Zadovoljan sam što sam sudjelovao u cijelom procesu", istaknuo je Kovačević.

Slijepi putnici na "Brodovima", Riad Guzin i Lubna Ćurić, upotpunjuju ovu muzičku igru, postajući tako dio jedinstvenog multimedijalnog iskustva.

Goran Stojkić zaslužan je za video, a za audio Marin Bošnjak.

Kopirati
Drag cursor here to close