Izložba fotografija

Mostarskim studentima predstavljeni Svjetlopisi pod bosanskim nebom

Mato Kaić prvi je fotoamater iz Livna, a fotografije iskazuju njegov istančan osjećaj za izbor motiva, postojeći trenutak kao i izvrstan smisao za kompoziciju.
Kultura / Flash | 15. 11. 2018. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak je svečano otvorena izložba ''Mato Kajić- Svjetlopis pod bosanskim nebom'' na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru (SUM) u suradnji s Franjevačkim muzejom i galerijom Gorica- Livno, a bit će otvorena do 6. prosinca 2018. godine.

''Povezivanje ovih dviju ustanova bit će od koristi najviše društvenoj zajednici, posebno hrvatskom narodu u BiH. Velike su mogućnosti  zajedničkih projekata u našoj budućoj suradnji'', kazao je dekan Filozofskog fakulteta SUM-a profesor Ivica Musić, priopćeno je sa Filozofskog.

Mato Kaić prvi je fotoamater iz Livna, a fotografije iskazuju njegov istančan osjećaj za izbor motiva, postojeći trenutak kao i izvrstan smisao za kompoziciju. U njegovu opusu prevladavaju povijesno-etnografski motivi s crtom domoljublja.

''Drago mi je da je takva jedna ustanova kao Franjevački muzej i galerija Gorica – Livno došla ovdje na Filozofski fakultet sa dijelom blaga koji čuva, sa željom da studentima i drugima pokažemo kakvo blago imamo u svome dvorištu'', rekao je pročelnik Studija povijest umjetnosti profesor Damir Zorić.

Ravnateljica Franjevačkog muzeja i galerije Gorica- Livno Dražena Džeko naglasila je kako ju veseli činjenica da se njihova institucija ima priliku predstaviti na Filozofskom fakultetu SUM-a te je dodala kako Kajićeve fotografije svjedoče o davno zaboravljenim vremenima, ljudima i običajima.

Sveučilište u Mostaru,  Filozofski fakultet SUM-a i Franjevački muzej i galerija Gorica - Livno potpisali su sporazum o suradnji kojim se želi promicati znanstveno, umjetničko i kulturno stvaralaštvo kroz različite sadržaje. Cilj suradnje je međusobno promicanje kulturne baštine, organiziranje studentske prakse, izložbi, predavanja, objavljivanje zajedničkih publikacija te razmjena informacija na znanstvenom i kulturnom području, priopćeno je sa Filozofskog fakulteta.

Kopirati
Drag cursor here to close