Matej Škarica

Mostarac dobitnik nagrade 'Goran Bujić' za mlade književnike novinare

Kultura / Flash | 02. 12. 2016. u 17:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zadru su dodijeljene nagrade za najbolja književno-novinarska ostvarenja ove godine, a  književnik i novinar iz Mostara Matej Škarica dobio je drugu nagradu kao mladi autor.

Inače, nagrade je ispred Hrvatskog književnog društva ogranak Zadar uručio Nikola Šimić Tonin, hrvatski književnik, pripovjedač i romanopisac.

Okupljena publika imala je priliku upoznat se s radovima nominiranih autora u kategoriji Goran Bujić - Književnici novinari, Književnici novinari - Mladi, Književnici novinari - izvan Hrvatske. Nominirani u tri kategorije su, Mladi: Valentina Mrđen, Matej Škarica, Erni Gigante Dešković; Izvan Hrvatske: Jasmina Hanjalić, PetkoŠipinkarovski, Zoran Ilić; i Književna nagrada Goran Bujić - Književnici novinari: Milenko Dujela, VasilTocinovski, Žarko Milenić.

Prvu nagradu tako je dobila Valentina Mlađan, novinarka Zadarskoga lista. Treću nagradu dobio je Erni Gigante Dešković.

Vrijedi naglasiti kako je ove godine ispred mladih autora drugu nagradu dobio Matej Škarica, književnik i novinar iz Mostara, a koji živi i radi u Zagrebu.

Svojim književnim, novinarskim ali i umjetničkim radom povezao je više mjesta (Mostar-Rama-Zagreb-Zadar), a ovo je primjer jedne dobre i uspješne suradnje – naglasio je ovom prigodom Šimić. Premda nije mogao prisustvovati dodjeli nagrade zbog osobnih obveza zahvalio se zadarskom društvu na ukazanom povjerenju ipočasti.

Ova nagrada, koja se dodjeljuje svake godine u Zadru i ima težnju biti potvrda posebnih književnih i uredničkih radova, nosi ime po zadarskom književniku i novinaru Goranu Bujiću koji je preminuo prerano, a dodjeljuje se dana 28. studenog.

Navedeno je ujedno kako se slični susreti književnika i novinara iz Hrvatske i BiH koji pišu o gorućim društveno-kulturnim temama očekuju i sljedeće godine.

Kopirati
Drag cursor here to close