2024.

Mostar zove na predstavljanje projekta kandidature

Osim službene prezentacije u Gradskoj vijećnici, kandidatura Mostara za EPK 2024 bit će obilježena i danom otvorenih vrata u Muzeju Hercegovine te u OKC Abrašević…
Kultura / Flash | 08. 10. 2018. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt mostarske kandidature za europsku prijestolnicu kulture pod nazivom ''Sve je premostivo'' te izložba dječjih radova ''Ja sam most'', nastalih tijekom rada na projektu kandidature, bit će predstavljeni u srijedu, 10. listopada, u 10:30 sati u Gradskoj vijećnici.

''Prije više od godinu dana djelatnici iz oblasti kulture odlučili su pokrenuti kandidaturu Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine i predano radili kako bi aplikacija bila odraz težnji Mostarki i Mostaraca, koji žele naš grad učiniti ljepšim i boljim mjestom za život svih njegovih stanovnika i s jasnom vizijom o tomu kako upravo kultura može i treba biti pokretač promjena'', navodi Grad Mostar.

Dodaje se kako su mostarski kulturni djelatnici u javnom i nevladinom sektoru te gradska administracija, uz sve političke stranke koje su participirale u zadnjem sazivu Gradskog vijeća Mostara, ''prepoznali kako projekt Europske prijestolnice kulture, kao niti jedan do sada, daje priliku da ujedinjeni u svim različitostima ali sa zajedničkim ciljem premoštavanja svih prepreka učine Mostar gradom na koji će biti ponosni svi njegovi stanovnici''.

Osim službene prezentacije u Gradskoj vijećnici, kandidatura Mostara za EPK 2024 bit će obilježena i danom otvorenih vrata u Muzeju Hercegovine te u OKC Abrašević cjelodnevnim zabavnim programom i koncertom trebinjske grupe Krugovi u žitu.

Od 16 sati zainteresirani će moći isprobati svoje vještine u računalnoj igrici kandidature Play Mostar 2X24, potom nastupaju dva DJ-a sa svojim glazbenim programom od 17:30 do 20:30, a nakon njih nastupa bend Krugovi u žitu od 22:30 do 00:00.

 


''Ovim programima želimo naglasiti ciljeve naše kandidature - povezanost svih sektora kulture u Mostaru i Hercegovini'', navodi se iz Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close