HNK Mostar

Mostar: Premijerno izvedena predstava ''O ljubavi''

Kultura / Flash | 11. 11. 2016. u 09:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru premijerno je izvedena autorska diplomska predstava ''O ljubavi'' glumaca Nikoline Ljuboje i Ivana Skoke, urađena pod mentorskom palicom prof. Ferida Karajice.

Nakon što je predstava „O ljubavi“ osvojila nagradu za najbolju glumu na Festivalu internacionalnog studentskog teatra (FIST) u Beogradu, s namjerom dodatnog približavanja repertoarske politike studentskoj populaciji, HNK Mostar je preuzeo prava na predstavu i postavio je na scenu u vlastitoj produkciji. Stoga je ova predstava "O ljubavi" od četvrtka postala dio redovnog repertoara ovoga kazališta.

Mladi glumci Ivan Skoko i Nikolina Ljuboja u predstavi ''O ljubavi'' donose priču o sasvim običnom ljubavnom paru koji, baš kao i svi parovi ovog svijeta prolaze različite muke i slasti. Putujući kroz četiri kazališna žanra, Ljuboja i Skoko na duhovit i energičan način tragaju za odgovorima što je ljubav, kako nastaje i kako se manifestira.

U HNK Mostar smatraju kako će ova duhovita i lucidna priča koja donosi odgovore o tome može li ljubav pod teretom navika i vremena vječno trajati, imati izvrstan prijem ne samo kod mladih gledatelja nego i kod svekolike kazališne publike.

Prva repriza predstave „O ljubavi“ bit će u petak 11. studenog 2016. u 20 sati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close