Kraj natječaja

Mostar dobio službeni suvenir

Kultura / Flash | 30. 05. 2017. u 08:06 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mostar je dobio službeni suvenir'', rekla je Admira Čustović iz Gradske uprave je za Bljesak.info.

Čustović je rekla kako će uskoro uslijediti procedura službenog predstavljanja suvenira, te pobjednika nagradnog natječaja za izradu suvenira.

Kako nam je ranije rečeno na natječaj za izbor suvenira stiglo je oko 50 radova iz BiH i inozemstva.

O izboru suvenira odlučivala je komisija koju su činili profesori sa likovnih akademija iz Mostara i Širokog Brijega, osobne iz javnog života, te tri zaposlenika Gradske uprave.

Inicijativa za izbor suvenira krenula je mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića. Bešlić je ranije rekao kako će izbor suvenira doprinijeti boljoj promidžbi grada Mostara. Tada je izjavio i da su se mladi ljudi trebali potruditi i nametnuti za izradu originalnih suvenira.

Podsjećamo, kako je nagradni natječaj za izradu suvenira Grada Mostara bio otvoren 60 dana.

Prilikom raspisivanja natječaja navedeno je kako suvenir treba biti odraz tradicije i kulturno-povijesne baštine i izražavati autentične prirodne i turističke vrijednosti i atraktivnosti Grada Mostara.

Radovi koji su se mogli prijaviti na natječaj mogli su biti formi tradicionalnog suvenira, urbanog suvenira, drugih ukrasnih ili uporabnih predmeta, te ostalih predmeta ili radova koji uključuju nove tehnologije - multimedija.

S obzirom da se radi o nagradnom natječaju autorima će biti podijeljena tri iznosa od 3.000, 2.000 i 1.000 KM. Isplatom nagrade autoru, autorska prava prelaze na Grad Mostar.

Većina čitatelja portala Bljesak.info, 72 posto od njih 1200 koliko ih je sudjelovalo u anketi, smatra da suvenir treba biti Stari most. Za sunce i vino odlučilio se 16 posto čitatelja dok njih 12 posto smatra da Mostaru ne treba suvenir.

Kopirati
Drag cursor here to close